Een Digitale Camera Repareren Nadat Hij Water Heeft Gekregen?

Inhoudsopgave:

Een Digitale Camera Repareren Nadat Hij Water Heeft Gekregen?
Een Digitale Camera Repareren Nadat Hij Water Heeft Gekregen?

Video: Een Digitale Camera Repareren Nadat Hij Water Heeft Gekregen?

Video: Een Digitale Camera Repareren Nadat Hij Water Heeft Gekregen?
Video: How to FIX a Water Damaged Camera 🤔💧🌊🔥 2024, Maart
Anonim

Er wordt aangenomen dat het binnendringen van water ernstige schade aan digitale camera's veroorzaakt. In werkelijkheid is het misschien niet zo erg en kan het probleem gemakkelijk worden geëlimineerd. U hoeft geen technisch expert te zijn en het repareren vereist een paar eenvoudige stappen. In dit geval moet u in een droge ruimte met goede ventilatie werken.

De camera repareren
De camera repareren

instructies:

Stap 1

Diagnose van het probleem

Voordat u probeert een digitale camera te repareren, moet u de aard van de storing vaststellen. Hoeveel water is erin gekomen? Was ze volledig ondergedompeld in vloeistof, of zaten er maar een paar druppels in? Hoe meer water in contact komt met het apparaat, hoe groter de schade kan zijn.

Stap 2

Houd het product uit

Dit is een van de belangrijkste stappen. Door de camera aan te zetten, kunt u de toestand alleen maar verergeren. Laat apparaten altijd uitgeschakeld totdat ze volledig droog zijn.

Stap 3

Droog de machine

Er zijn 2 manieren om water uit een techniek te verwijderen. U kunt de camera op een droge en goed geventileerde plaats plaatsen. Zorg ervoor dat alle jaloezieën en kleppen in het apparaat open zijn. Dit zorgt voor een betere luchttoegang, waardoor vocht van binnenuit wordt afgevoerd.

De camera kan ook in een doos rijst of silicagel worden geplaatst. Als het apparaat niet te nat is, hoeft hij hier alleen maar te overnachten. Anders moet het maximaal 7 dagen in de doos blijven. Het is misschien beter om de camera gedurende deze periode te laten staan, ongeacht hoeveel water er binnenkomt. Zo weet je zeker dat het droog is.

Stap 4

Gebruik een haardroger

Als er een beetje water in het apparaat is gekomen, kun je het het beste met een föhn verwijderen. Het droogt de buitenkant van de camera voorzichtig af. In dit geval hoeft u de föhn niet op de maximale stand te zetten - op deze manier drijft u het water alleen maar diep in de technologie. Gebruik minimale instellingen.

Stap 5

Elimineer problemen met zout water

Als u het apparaat in zout water laat vallen, kan de schade groter zijn. Zout is corrosief en kan volledig worden vernietigd als het niet snel wordt verwijderd. Demonteer de camera zo snel mogelijk en spoel af met schoon water. Nadat het zout is gewassen, volgt u de vorige stappen om het kledingstuk te drogen.

Stap 6

Nieuwe batterijen

Nadat de camera droog is, hebt u mogelijk nieuwe batterijen nodig als deze nog steeds niet werken. Dit is de laatste zelfherstelmethode. Als het niet helpt, moet u een nieuwe camera kopen of deze naar een servicecentrum brengen.

Aanbevolen: