Een Digitale Camera Repareren

Inhoudsopgave:

Een Digitale Camera Repareren
Een Digitale Camera Repareren

Video: Een Digitale Camera Repareren

Video: Een Digitale Camera Repareren
Video: Fixing Lens Problems on a Digital Camera (lens error, lens stuck, lens jammed, dropped) 2024, April
Anonim

Digitale camera's hebben, net als elke andere technologie, de neiging om kapot te gaan. In sommige gevallen kunt u proberen de situatie op te lossen zonder de hulp van specialisten in te schakelen.

Een digitale camera repareren
Een digitale camera repareren

instructies:

Stap 1

Zoek eerst uit wat voor soort storing in uw camera is:

- het gaat niet aan;

- gaat aan, maar maakt geen foto's;

- maakt foto's, maar de foto's zijn niet duidelijk of met onbegrijpelijke vervuiling;

Raadpleeg vervolgens de gebruiksaanwijzing van de machine in het gedeelte "Problemen oplossen" of iets dergelijks. Kijk of uw probleem daar wordt beschreven. Volg, indien beschreven, de instructies die daar worden gegeven.

Stap 2

Als de camera niet aan gaat, controleer dan de batterij. Open het klepje van de batterijsleuf. Zorg ervoor dat de batterij correct is geïnstalleerd. Als alles in orde is, maar de camera gaat nog steeds niet aan, controleer dan visueel of de batterij goed werkt, of er tekenen zijn van vervorming of oxidatie. Mogelijk moet deze worden opgeladen. Als het opladen van de batterij niet helpt, probeer dan de batterij te vervangen door een identieke.

Stap 3

Als uw camera wordt ingeschakeld, maar foto's maakt, ligt de reden mogelijk in de geheugenkaart. Zorg er allereerst voor dat er voldoende vrije ruimte op is. Als er geen ruimte is, sluit dan de camera aan op de computer via de USB-poort (of een geheugenkaart via een kaartlezer), breng alle foto's over naar de computer (als ze nog niet eerder zijn verplaatst), formatteer de geheugenkaart.

Als dit niet helpt, is het mogelijk dat je kaart per ongeluk is geblokkeerd en je camera hem gewoon niet ziet. MicroSD-kaarten hebben een vergrendelingsschakelaar die onbedoeld kan worden ingeschakeld wanneer de geheugenkaart plotseling wordt verwijderd of in de sleuf wordt gestoken. Controleer of de schakelaar in de AAN-stand staat.

Ook kunnen de contacten van de camera en geheugenkaart vuil worden. Veeg de contacten schoon met een rubberen gum.

Stap 4

Als de camera foto's maakt, maar de foto's zijn niet duidelijk, controleer dan of uw lens vuil is met stof, zand, vingerafdrukken. Veeg in dit geval de lens af met een speciaal ontworpen doek. Zorg ervoor dat u zand en andere grote deeltjes van de lens verwijdert voordat u deze afveegt. Anders loop je het risico er krassen op te maken. En laat je niet meeslepen door de lens te vaak schoon te vegen, omdat het risico op beschadiging ook groter wordt. Als dat niet werkt en de foto's nog steeds wazig zijn, zijn uw instellingen mogelijk niet in orde. In dit geval moet u de instructies raadplegen

Stap 5

Als deze tips u niet hebben geholpen om het probleem op te lossen, moet u contact opnemen met een specialist in de reparatie van fotografische apparatuur.

En onthoud dat de camera moet worden beschermd tegen eventuele schade, plotselinge temperatuurschommelingen en andere nadelige effecten. Dit verlengt de levensduur van uw machine.

Aanbevolen: