Hoe Satellietschotels Voor Tv Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Satellietschotels Voor Tv Te Installeren
Hoe Satellietschotels Voor Tv Te Installeren

Video: Hoe Satellietschotels Voor Tv Te Installeren

Video: Hoe Satellietschotels Voor Tv Te Installeren
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Mei
Anonim

Satelliettelevisie wordt steeds actiever in het leven van de Russen. Hoge beeldkwaliteit, de aanwezigheid van veel tv-zenders doet steeds meer mensen nadenken over het installeren van een set voor het ontvangen van satelliet-tv-zenders. Meestal wordt de installatie en configuratie van apparatuur vertrouwd door een specialist, maar dit werk kan onafhankelijk worden gedaan.

Hoe satellietschotels voor tv te installeren
Hoe satellietschotels voor tv te installeren

instructies:

Stap 1

Koop een set apparatuur voor het ontvangen van satelliet-tv. Het omvat een antenne en zijn bevestigingselementen, een converter (antennekop), een ontvanger en een kabel. Monteer de antenne volgens de meegeleverde instructies, installeer de converter.

Stap 2

Kies een locatie om de antenne te installeren. Houd bij de keuze rekening met de locatie van de satelliet waarop u de schotelantenne gaat richten. Als u bijvoorbeeld apparatuur installeert om Tricolor TV te ontvangen en in het Europese deel van Rusland woont, zal de antenne bijna precies naar het zuiden wijzen. Denk eraan de antenne niet te belemmeren door huizen, bomen of andere objecten.

Stap 3

Zet de antennevoet stevig vast met de bouten. Bereid de kabel voor, schroef de F-connectoren op de uiteinden, vind instructies over hoe u ze correct installeert op internet. Sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de omvormer en zet de kabel bovendien op twee of drie plaatsen vast met isolatietape, zodat deze niet door de wind wordt meegesleurd. Sluit de tweede F-connector aan op de ontvanger. Verbind de tv en ontvanger met het meegeleverde snoer.

Stap 4

De volgende stap is het afstemmen van de antenne op de satelliet. Je moet precies de coördinaten weten, ze zijn te vinden op internet. Als je Tricolor TV afstemt, richt de antenne dan precies op het zuiden, laat de schotel zelf zakken. Houd er rekening mee dat als u in het noordelijke deel van het Europese deel van Rusland woont, een correct geïnstalleerde schotel zelfs een beetje in de grond kan kijken. Dit is het ontwerp van offsetplaten - hun schijnbare richting valt niet samen met de echte.

Stap 5

Zet de TV en de ontvanger aan, schakel de TV om een signaal van de ontvanger te ontvangen. Druk op de rode knop op de afstandsbediening (voor Tricolor TV). Op het scherm verschijnt een instellingstabel met markeringen van signaalniveau en kwaliteit. Omdat de antenne niet op de satelliet is gericht, zijn de signalen nul. Voor verdere afstemming op "Tricolor TV" (dit wordt als voorbeeld genomen) heeft u een assistent nodig. Je stemt de antenne af, de assistent vertelt je of er een signaal is. Als de antenne ver van de tv is verwijderd, kunt u met uw mobiele telefoon met de assistent communiceren.

Stap 6

Draai de antenne een beetje, een paar graden, naar het oosten - dat wil zeggen, iets naar links van het zuiden (als je naar het zuiden kijkt). Draai de houder iets vast en begin dan langzaam het bekken op te tillen. Als hij volledig omhoog staat, maar het signaal niet kon worden ontvangen, laat hem dan weer zakken en draai de antenne nog een graad naar links en herhaal de procedure. Zoek naar een signaal net links van het zuiden (het moet er 6 graden vanaf staan), en je zult het zeker vinden. Het zoeken naar een signaal duurt meestal enkele minuten.

Stap 7

Zodra het satellietsignaal verschijnt, draait u de antennebevestiging iets vast. Nu moet je het maximale signaalniveau bereiken door de schotel iets naar links-rechts en omhoog-omlaag te draaien vanuit de gevonden positie. Wanneer de signaalsterkte en kwaliteitsniveaus ongeveer 80% zijn, draait u alle bevestigingen vast. Het niveau van 80% is ruim voldoende, zelfs de meesterbekkensetters behalen zelden de beste resultaten.

Aanbevolen: