Hoe Een Pomp Voor Verwarming Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pomp Voor Verwarming Te Installeren?
Hoe Een Pomp Voor Verwarming Te Installeren?

Video: Hoe Een Pomp Voor Verwarming Te Installeren?

Video: Hoe Een Pomp Voor Verwarming Te Installeren?
Video: How to Replace a Heating Pump - Plumbing DIY 2024, Mei
Anonim

Individuele verwarming in een appartement, productiefaciliteit, kantoor of huis is veel zuiniger dan centrale verwarming. Dit hangt vooral af van de afstand die het koelmiddel aflegt van de ketel naar de verwarmingsradiatoren. Er zijn twee manieren om een dergelijk systeem te gebruiken: met natuurlijke circulatie en geforceerd. In het laatste geval is het belangrijkste daarin de circulatiepomp, die het koelmiddel door de leiding pompt.

Hoe een pomp voor verwarming te installeren?
Hoe een pomp voor verwarming te installeren?

Het is nodig

  • - afdichtmiddel;
  • - rubberen of siliconen pakkingen;
  • - een set sleutels van "22" tot "36".

instructies:

Stap 1

Selecteer een pomp voor het verwarmen van de kamer, rekening houdend met het warmteverlies. De berekening moet de warmteverliezen van de buitenmuren, thermische omstandigheden, d.w.z. wat is de gemiddelde temperatuur in het gebouw, de oppervlakte van de kamer en andere parameters. Volgens de theorie "hangt de warmtestroom af van de warmteverliezen op de buitenste hekken, die recht evenredig zijn met het verschil tussen de buitentemperatuur T1 en de temperatuur T in de kamer, het gebied S van de verwarmde kamer, het warmteverlies coëfficiënt (W / m² K)". Deze berekening kan als volgt worden weergegeven:

- bij een radiatorverwarmingssysteem, als de oppervlakte (S) van de kamer 80-120 m² is, dan moet de pomp de warmtedrager 0,4 m³ per uur leveren, bij 120-160 m² - 0,5 m³;

- met het systeem "warme vloer", als S = 80-120 m² - 1,5 m³, bij 120-160 m² - 2,0 m³.

Stap 2

Installeer een pomp in een verwarmingssysteem met retourradiatoren in de buurt van de ketel waar de temperatuur het laagst is. In appartementen en huizen met een oppervlakte tot 200 m² is dit nogal willekeurig, omdat de koelvloeistof 1-2 graden verschilt van de toevoer op de retourleiding. Daarom maakt het in verwarmingssystemen met kleine circuits niet uit waar de pomp is geïnstalleerd. De installatie van de circulatiepomp voor verwarming wordt uitgevoerd op het moment van installatie van het verwarmingssysteem, als deze actief is, moet de koelvloeistof daarvoor worden afgetapt. Het is mogelijk om dit niet te doen als kleppen op de inkomende en uitgaande pijpleidingen zijn geïnstalleerd en de toegang ertoe blokkeren. Sluit ze dan en start de installatie.

Stap 3

Installeer het in de richting van de pijl op het lichaam. Het betekent de beweging van de koelvloeistof. Voordat u de pomp ingaat, moet een reinigingsfilter worden geïnstalleerd. Bescherm elke schroefdraadverbinding met een afdichtmiddel en een pakking tussen de bijpassende delen. De pomp moet strikt horizontaal worden geïnstalleerd, anders kan de rotor worden beschadigd, bovendien is het constante "gerommel" hoorbaar. Na het installeren en vullen met koelvloeistof, opent u de centrale schroef op de bovenklep. Er komt wat vloeistof uit het gat. Hierdoor wordt overtollige lucht uit de pomp verwijderd. Je kunt hem aansluiten op een 220V-netwerk met een gewone stekker of via een elektrische machine.

Stap 4

Installeer een pomp in het vloerverwarmingssysteem in de toevoerleiding. Dit voorkomt elke kans op stromingsbreuk en het binnendringen van lucht in het systeem. De vorming van luchtbellen is de grootste hinder bij warme vloeren.

Aanbevolen: