Hoe De Harde Schijf Op Een Laptop Te Veranderen

Hoe De Harde Schijf Op Een Laptop Te Veranderen
Hoe De Harde Schijf Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Harde Schijf Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Harde Schijf Op Een Laptop Te Veranderen
Video: How To Change/Install a Hard Drive on any laptop (Simple & Easy) 2024, Mei
Anonim

Winchester op een laptop is eenvoudig genoeg om met uw eigen handen te veranderen. Deze operatie vereist echter grote zorg, zorg en precisie.

Hoe de harde schijf op een laptop te veranderen
Hoe de harde schijf op een laptop te veranderen

Meestal is de noodzaak om een harde schijf op een laptop te vervangen te wijten aan het feit dat deze defect is of dat het volume onvoldoende is voor de behoeften van de gebruiker. In beide gevallen kunt u de ontstane problemen oplossen door de harde schijf te vervangen door een nieuwe, grotere.

Controleer voordat u een nieuwe harde schijf aanschaft in de beschrijving van uw laptopmodel welk type harde schijf erin zit (SATA of IDE). Meestal gebruiken moderne computers een SATA-harde schijf, maar veel mensen gebruiken nog steeds actief laptops met een IDE-harde schijf (beide maten zijn 2,5 inch, wat kleiner is dan de grootte van een HDD voor een desktopcomputer).

Handige tip: om de harde schijf in een laptop te vervangen, heb je een set schroevendraaiers nodig, bijvoorbeeld de zogenaamde schildwachten. Het feit is dat de schroeven die alle elementen van de laptop vastzetten, worden vastgemaakt met schroeven die merkbaar kleiner zijn dan in een stationaire computer.

Om de harde schijf te vervangen, hebben de meeste laptopmodellen een speciale hoes, door de schroef los te draaien, hebt u onmiddellijk toegang tot de harde schijf die op de laptop is geïnstalleerd. Er zijn echter zeldzame modellen waarin u de HDD kunt vervangen, u moet het onderste deel van de laptop (de helft waarop het toetsenbord is geïnstalleerd) volledig demonteren. Als je de laptop hebt omgedraaid, de schroeven van de bestaande covers hebt losgedraaid en er geen harde schijf onder hebt gevonden, kun je beter contact opnemen met een specialist. Maar voor de meeste laptopbezitters is alles eenvoudig - draai gewoon een of twee schroeven van de rechthoekige kap los, verwijder deze en krijg zo gemakkelijk toegang tot de geïnstalleerde harde schijf.

In laptops is de harde schijf geïnstalleerd in een speciale slee (het kan lijken op een kleine doos of twee lightrails). Voordat u de oude harde schijf van de laptop verwijdert, verwijdert u de sleden die erop zijn geschroefd met kleine schroeven en brengt u ze over naar de nieuwe harde schijf. De slee kan ook op de laptop zelf worden geschroefd. Trek de harde schijf alleen uit de laptop met een speciaal plastic lipje of stop, alsof u de harde schijf in een schuif schuift als een lade van een tafel (minder vaak hoeft de harde schijf alleen maar verticaal te worden getrokken).

Nadat u de nieuwe harde schijf in het chassis in het laptopchassis hebt geïnstalleerd, draait u de schroef op de chassiskap vast. Nadat u een nieuwe harde schijf in een laptop hebt geïnstalleerd, moet u er een besturingssysteem op installeren, zodat u de computer gewoon kunt blijven gebruiken.

Nuttig advies: zorg ervoor dat u vóór alle manipulaties de laptop loskoppelt van het lichtnet en de batterij eruit haalt!

Aanbevolen: