Hoe Een Harde Schijf Te Flashen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Flashen
Hoe Een Harde Schijf Te Flashen

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Flashen

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Flashen
Video: Hard Drive vs Flash Drive 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat de computer defect raakt, vastloopt, onvrijwillig afsluit of "vertraagt" vanwege de harde schijf. Dergelijke "storingen" kunnen zelfs leiden tot volledig gegevensverlies, wat natuurlijk een tragedie is voor elke eigenaar van een pc. Door de harde schijf te flashen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. Het wordt uitgevoerd met behulp van programma's die overvloedig aanwezig zijn op internet, en zelfs een semi-geletterde gebruiker kan het produceren.

Een harde schijf flashen flash
Een harde schijf flashen flash

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst de oorzaak van de storing van de harde schijf, of beter gezegd, wat past er precies niet bij jou in zijn werk. Het kunnen onleesbare schijfsporen zijn of constant vastlopen, lange verwerking van informatie of te luidruchtige computerwerking. Oververhitting kan ook worden veroorzaakt door een defecte harde schijf.

Stap 2

Download de firmware van een schijf of flashstation. Er verschijnt een lange tekst in het Engels (het is optioneel om deze te lezen), druk op Esc en je komt in het hoofdmenu. Selecteer uw hardeschijfnummer onder de gewenste letter en wacht. Het proces van het flashen van de harde schijf zal beginnen.

Stap 3

Schakel tijdens het flashen van de schijf de computer niet uit en start niet opnieuw op via Ctrl + Alt + Delete. Wanneer het firmwareproces is voltooid, wordt de computer vanzelf uitgeschakeld of verschijnt het bericht "Druk op een willekeurige toets". Als er schijven zijn aangesloten, moeten deze worden losgekoppeld voordat ze worden geflitst, omdat ze het knipperen kunnen verstoren.

Stap 4

Schrijf de afbeelding (iso) van het firmwareprogramma en start er vanaf. Het programma biedt aan om de harde schijf in drie versies te flashen - A / B / C (voor verschillende harde schijven). Kijk goed naar het nummer van uw harde schijf. Zorg ervoor dat u andere harde schijven uitschakelt. Nadat het firmwareproces is voltooid, schakelt de computer zichzelf uit.

Stap 5

Sla de benodigde gegevens op verwisselbare media op voordat u gaat flitsen, want na het flitsen gaat hoogstwaarschijnlijk alle informatie op de harde schijf verloren. Dat wil zeggen, fysiek zullen ze blijven, maar de controller op de harde schijf zal denken dat de harde schijf leeg is en hoogstwaarschijnlijk niet eens geformatteerd. Gooi vervolgens na de firmware eenvoudig alle benodigde informatie terug.

Stap 6

Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, neem dan contact op met de professionals van hen. ondersteuning of breng uw computer naar een gecertificeerd servicecentrum. Dit is een elementair, maar tegelijkertijd zeer delicaat werk, en als je een verkeerde stap zet, kun je gewoon je harde schijf kwijtraken.

Aanbevolen: