Hoe Maak Je Een Computerscherm Schoon

Hoe Maak Je Een Computerscherm Schoon
Hoe Maak Je Een Computerscherm Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Computerscherm Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Computerscherm Schoon
Video: Hoe maak ik mijn televisie schoon? 2024, Mei
Anonim

Een beeldscherm van een computer wordt meestal heel snel vuil. Dankzij de kunststof coating, de statische lading die erop zit en de constante lichte warmte blijft stof aan je scherm plakken. Hoe het te verwijderen en hoe te voorkomen dat het zich zo snel ophoopt? Er zijn verschillende uitstekende en effectieve manieren om dit te doen.

Hoe maak je een computerscherm schoon
Hoe maak je een computerscherm schoon

De beste oplossing zou zijn om een screensaver te gebruiken - een apparaat dat aan de ene kant is uitgerust met een zachte schuimspons bedekt met microvezel en aan de andere kant met een zachte borstel met lange haren. De screensaver wordt geleverd met een spray die speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van schermen. Borstel het meeste stof lichtjes van het scherm, spuit en veeg voorzichtig af met een zachte spons. De screensaver is geschikt voor zowel computermonitoren als tv's.

Als je zo'n apparaat niet hebt, kun je vochtige doekjes gebruiken. Er zijn zowel speciale doekjes voor monitoren als vele andere soorten. U kunt zelfs gewone vochtige handdoekjes of babydoekjes gebruiken. Nadat je het scherm hebt afgeveegd met vochtige doekjes, is het een goed idee om het ook af te nemen met een microvezeldoek.

Als er geen vochtige doekjes beschikbaar zijn, kunt u een glasreinigerspray gebruiken. Ga gewoon voor de minst agressieve. Na een of twee keer op het scherm te hebben gestrooid, veegt u het droog met lichte cirkelvormige bewegingen.

Als het scherm erg vuil is, kunt u de monitor loskoppelen en afvegen met een zachte doek die is bevochtigd met afwasmiddel. Veeg het reinigingsmiddel vervolgens af met een gewone vochtige doek en veeg droog met een microvezeldoek.

Gebruik geen schurende of agressieve (zure of alkalische) reinigingsmiddelen om het beeldscherm schoon te maken. Gebruik ook geen organische oplosmiddelen, oliën of probeer verontreinigingen mechanisch te verwijderen. Als u het vuil niet zelf kunt verwijderen, neem dan contact op met een servicewerkplaats om schade aan het apparaat te voorkomen.

Aanbevolen: