Hoe Een Touchscreen Op Chinese Telefoons Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Touchscreen Op Chinese Telefoons Te Lijmen
Hoe Een Touchscreen Op Chinese Telefoons Te Lijmen

Video: Hoe Een Touchscreen Op Chinese Telefoons Te Lijmen

Video: Hoe Een Touchscreen Op Chinese Telefoons Te Lijmen
Video: Repair A Phone Screen With Super Glue📱 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste verschil tussen de weergave van een smartphone met aanraakbediening van analogen is de aanwezigheid van een touchscreen dat de bediening van het apparaat mogelijk maakt. Bij fabrieksmontagefouten verdwijnt het touchscreen. Dit geldt vooral voor goedkope modellen. Hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen?

hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen
hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen

In de productie wordt een kit gebruikt om het probleem op te lossen. Hij zal de gevoeligheid voor aanraking behouden en geen sporen achterlaten. Daarom is het belangrijk om soortgelijke mengsels buiten de productie te gebruiken.

Zowel lijm als tape

Wat voor soort lijm om het smartphonescherm te lijmen? Er zijn verschillende opties voor composities waarmee je het touchscreen zonder speciale vaardigheden aan de behuizing kunt bevestigen, zelfs thuis:

  • epoxyhars;
  • plaats;
  • siliconen;
  • film;
  • dubbele plakband voor touchscreen;
  • B7000.

Epoxylijm is goed omdat er geen negatieve gevolgen zullen optreden, zelfs niet als de compositie op het bord komt. Je kunt de compositie niet alleen gebruiken voor het display, maar ook voor het bevestigen van de kleine onderdelen van de smartphone.

Loca's gespecialiseerde verbinding lijmt het scherm stevig op het touchscreen-glas. Er is maar één vereiste: ultraviolet licht is nodig voor het stollen.

Een van de meest populaire opties is siliconenlijm. Het is alleen nodig om de samenstelling zorgvuldig en nauwkeurig op het oppervlak aan te brengen en alle holtes te vullen.

De eenvoudigste bevestigingsmethode is plakband. Het is handig om zelfs delen van de behuizing te lijmen met dubbelzijdig plakband. Niets hindert de weergave van informatie op het display na reparatie. Zelfs een beginnende Lego-meester kan reparaties aan. Het enige probleem is dat niet alle fabrikanten aan de verwachtingen voldoen.

hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen
hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen

Het is een goed idee om specifieke modellen met folie te repareren. U kunt het apparaat direct na de reparatie gebruiken zonder het scherm op te warmen. De enige moeilijkheid is het kiezen van een film voor het gadgetmodel of het op maat snijden van de kruiwagen.

Koud lassen

Ultraviolette lijm last het oppervlak. Zelfs de kleinste fout in de lijmprocedure heeft echter onherstelbare gevolgen. De samenstelling heeft een onmiskenbaar voordeel, transparantie. Op de kruising is de lijm onzichtbaar. Je hebt een kleine lamp nodig, zelfs een zaklamp is voldoende.

Omdat de samenstelling alleen onder invloed van hoge temperaturen plastisch wordt, moet je snel en nauwkeurig handelen. Na afkoeling is het onmogelijk om de structuur te scheiden.

  1. Het niet-werkende of gebarsten glas van de kruiwagen wordt verwijderd.
  2. Het displayoppervlak wordt gereinigd.
  3. De lijm wordt over het gehele oppervlak aangebracht. De overmaat wordt na 10-15 seconden door walsen verwijderd.
  4. Er wordt een touchscreen geïnstalleerd en de resulterende structuur wordt met een rol gerold.
  5. Verwijder overtollige lijm met een tandenstoker.
  6. De verbinding wordt behandeld met ultraviolet licht tot volledige polymerisatie.
  7. Laat een dag staan om de compositie om te zetten in een monoliet.

Zelfs na een paar minuten hardt de lijm uit zodat deze niet te onderscheiden is van de fabrieksmontage.

De eenvoudigste manier om met de B7000 te werken, is door het scherm te verwarmen. Controleer na het verwarmen en scheiden van het glas de uniformiteit van de lijmtoepassing. Er mogen geen leegtes zijn.

hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen
hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen

U kunt alleen een goede optie kiezen in een gespecialiseerde winkel. B7000 lijm is ideaal. Maar u kunt het met succes vervangen door B5000 of B6000. De eerste wordt al lang door ambachtslieden gebruikt bij het repareren van elektronica en de tweede helpt bij het herstellen van sieraden.

Folie is een eenvoudigere optie, maar het is moeilijk om de juiste maten of een universele optie te vinden.

Dubbelzijdige acryltape werkt het beste voor reparaties. Maar het kost ook meer. Hoe u 3 m dubbelzijdige tape op de juiste manier lijmt: gelijkmatig, zonder luchtbellen en schuine overlays. Ze zullen alles verpesten.

  1. Voordat u gaat werken met een dunne dubbelzijdige tape voor telefoons van 3 m, is het noodzakelijk om het oppervlak te ontvetten, dat vervolgens moet worden gefixeerd.
  2. Laat de onderdelen 10-15 minuten drogen.
  3. Plakband wordt gelijkmatig op het display aangebracht. Het moet goed aansluiten op het oppervlak.
  4. Na het fixeren kunt u een bouwföhn gebruiken om het lijmen te versnellen.
hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen
hoe het touchscreen op Chinese telefoons te lijmen

Fabrieksafdichtmiddel is niet de enige manier om gadgetonderdelen aan te sluiten. Renovaties zijn eenvoudig thuis te doen. Je moet in jezelf geloven en vertrouwde bronnen gebruiken om originele lijm te kopen.

Aanbevolen: