Hoe Een Subwoofer Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Subwoofer Te Lijmen
Hoe Een Subwoofer Te Lijmen

Video: Hoe Een Subwoofer Te Lijmen

Video: Hoe Een Subwoofer Te Lijmen
Video: Repairing Ripped / Torn Subwoofer Surround 2024, April
Anonim

Vindt u een gaatje in de conus van uw subwoofer, neem dan rustig de tijd om een vervangende luidspreker te zoeken. Dergelijke schade wordt met succes gerepareerd en heeft geen merkbaar effect op de werking van de subwoofer-luidspreker.

Hoe een subwoofer te lijmen
Hoe een subwoofer te lijmen

Het is nodig

  • - lijm "Moment";
  • - karton;
  • - schroevendraaier;
  • - schaar;
  • - haardroger.

instructies:

Stap 1

Koppel de subwoofer los van de versterker. Verwijder het luidsprekerrooster en draai de bevestigingsschroeven van de luidspreker los. Trek de luidspreker voorzichtig uit de kast, koppel de luidsprekerdraden los.

Stap 2

Inspecteer de luidsprekerconus op schade aan de flexleidingen van de spreekspoel.

Stap 3

Knip met een schaar een stuk van een geschikte grootte uit dun karton zodat het het gat in elke richting minstens 2,5 cm bedekt. Elk karton is voldoende, je kunt een kartonnen doos chocolaatjes gebruiken. Heel vaak wordt de vorm van een diffuser gevormd door een dubbel gekromd oppervlak. In dit geval kunt u 2 of 3 patches maken, die u het beste overlappend aan elkaar kunt lijmen.

Stap 4

Lijn de randen van het beschadigde deel van de diffuser uit, verzadig de achterkant met Moment-lijm, het papiermateriaal van de diffuser en wacht tot de lijm droog is.

Stap 5

Bereid voorgesneden patches voor. Bevochtig het beschadigde gebied van de diffuser aan de achterkant royaal met lijm en breng de pleisters onmiddellijk één voor één aan. Het doel is om de te verbinden delen te verzadigen met lijm.

Stap 6

Verplaats de pleisters weg van de diffuser, maar verwijder ze niet. Wacht 20-30 seconden en bevestig de patches terug. Druk ze vanaf de achterkant tegen de diffusor door een wattenrol of een synthetische winterroller in de luidsprekermand te plaatsen. Zorg er tegelijkertijd voor dat de diffusor niet opzwelt op de lijmplaats, selecteer in het algemeen de optimale drukkracht van de pleisters, terwijl u de oorspronkelijke vorm van de diffusor behoudt.

Stap 7

Verwijder na een dag de steunrol uit de luidsprekermand en controleer hoe de verbinding is gelijmd. Als u gebieden vindt die niet zijn gelijmd, breng dan de punt van de tube Moment-lijm naar de opening, druk voorzichtig op de tube en knijp er wat lijm in. Het doel is om chatter te elimineren tijdens het gebruik van de luidspreker. Verwarm de lijmnaad voorzichtig met een föhn tot de lijm kookt, verplaats de föhn en knijp met je vingers in het lijmgebied. Houd minstens een minuut vast, waarna de lijm zal uitharden en de sterkte voldoende zal zijn om de pleister vast te houden.

Stap 8

Schuif de diffuser voorzichtig in en uit. Zorg ervoor dat deze de magneet met de spoel niet raakt tijdens het bewegen.

Stap 9

Vervang indien nodig de afdichtingsgom, sluit de luidsprekerdraden aan op de luidspreker en installeer deze opnieuw.

Stap 10

Maak een testschakelaar op een laag volume, zorg ervoor dat er geen bounce is tijdens het gebruik. Verhoog het volume geleidelijk tot het maximum en luister aandachtig naar de afwezigheid van vreemde geluiden. Als er geen boventonen worden gevonden, installeer dan het rooster.

Aanbevolen: