Hoe Een Trein Te Lijmen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trein Te Lijmen?
Hoe Een Trein Te Lijmen?

Video: Hoe Een Trein Te Lijmen?

Video: Hoe Een Trein Te Lijmen?
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, Mei
Anonim

De trein is een belangrijk en zelfs onvervangbaar onderdeel van veel mechanismen. In computers worden lussen gebruikt om harde schijven, optische schijven en andere knooppunten op het moederbord aan te sluiten. Een mobiele telefoon werkt niet zonder een lus, omdat deze de bewegende delen met elkaar verbindt en dient om een signaal van het ene deel van de mobiel naar het andere te verzenden.

Hoe een trein te lijmen?
Hoe een trein te lijmen?

instructies:

Stap 1

Om de lintkabel aan de matrix te lijmen, scheidt u de beschadigde lintkabel volledig. Spoel vervolgens de restanten van de geleidende lijm waarmee het oorspronkelijk was verlijmd af met aceton. Breng royaal vloeimiddel aan op het bord en het lint en sleutel met een soldeerbout met een kleine minigolftip. Het verzamelt overtollig soldeer op het oppervlak en er zijn geen gesloten contacten. Spoel alle flux af. Op de vergulde contacten moeten kleine soldeerbolletjes achterblijven.

Stap 2

Doe dit voorzichtig om uniforme kralen te krijgen. Breng een beetje van dezelfde flux aan, lijn de contacten op het bord en de lintkabel uit en verwarm deze gelijkmatig met thermische lucht. Het soldeer zal smelten, de pluim zal drijven en zal onder invloed van de oppervlakte soldeerspanning vanzelf zijn plaats vinden. Daarbij wordt het zachter en krijgt het een ideaal vlak contactoppervlak.

Stap 3

Gebruik geleidende lijm om de lintkabel aan de rails te lijmen. U kunt dergelijke lijm kopen bij elke gespecialiseerde elektronicawinkel of autowinkel.

Stap 4

Vul de sporen met kit - het resultaat is bijna hetzelfde als met lijm, maar in dit geval kunt u niet dezelfde duurzaamheid beloven als in het geval van speciale geleidende lijmen.

Stap 5

Druk op je eigen trein met behulp van een elastische band van andere indicatoren. Als je speelgoed hebt "Wacht even", gebruik het dan - daar zijn deze elastiekjes groot en erg handig in dergelijke situaties. Je kunt ook de draden van de draad naar de indicator lijmen en ze op hun beurt op de herstelde sporen van de lus zelf lijmen.

Stap 6

Als de trein op de rekenmachine is losgekomen, lijm deze dan gewoon op de contacten en strijk hem door het papier. Maar het is beter om op een centcalculator te oefenen om "je hand te vullen" en niet alles te bederven. Deze methode is meer geschikt voor het repareren van kleine kantoorapparatuur dan voor computers en soortgelijke mechanismen.

Aanbevolen: