Hoe Koppel Je Twee Routers

Inhoudsopgave:

Hoe Koppel Je Twee Routers
Hoe Koppel Je Twee Routers

Video: Hoe Koppel Je Twee Routers

Video: Hoe Koppel Je Twee Routers
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

De meeste thuiscomputernetwerken gebruiken een enkele router. In sommige gevallen is het echter nodig om een extra apparaat te installeren. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer het draadloze netwerk niet de hele kamer dekt of u een apart subnet moet creëren voor het streamen van video. Er zijn maar een paar stappen nodig om twee routers aan te sluiten.

Hoe twee routers te koppelen
Hoe twee routers te koppelen

instructies:

Stap 1

Verbind de extra router met de bestaande op het netwerk met behulp van een Ethernet-kabel. Sluit hiervoor het ene uiteinde van de kabel aan op de WAN- of internetconnector van het nieuwe apparaat en het andere op een vrije poort op de eerste router. Als beide apparaten een draadloos netwerk ondersteunen, kunt u dit gebruiken om communicatie tussen hen tot stand te brengen, maar in dit geval wordt de tweede router alleen als toegangspunt gebruikt.

Stap 2

Als beide routers draadloos zijn, kunnen hun wifi-signalen interfereren met elkaars werk, er zullen interferentie en verbroken verbindingen zijn. Dit komt omdat verschillende routers op verschillende kanalen werken. Om dit probleem te voorkomen, stelt u kanaal 1 of 6 in als werkend voor het eerste apparaat en kanaal 11 voor het tweede.

Stap 3

Als de aangesloten router niet bedoeld is om als extra toegangspunt of netwerkswitch te worden gebruikt, hoeven de instellingen van het IP-adres meestal niet te worden gewijzigd. In dit geval stelt dit apparaat u eenvoudig in staat om extra controle in het netwerk tot stand te brengen, het wordt bijvoorbeeld mogelijk om beperkingen op te leggen aan internettoegang vanaf individuele apparaten.

Stap 4

Als het nieuwe apparaat als switch nodig is, sluit u de Ethernet-kabel aan op alle poorten van deze apparaten, behalve uplinkpoorten. Bovendien moet u de IP-adresconfiguraties op beide apparaten bijwerken. Controleer het lokale adres van de tweede (nieuwe) router, zorg ervoor dat deze binnen het adresbereik van het bestaande netwerk valt. Zorg ervoor dat dit adres niet in conflict komt met de adressen van andere apparaten in het netwerk. Configureer het DHCP-adresbereik van de tweede router. Dit bereik moet binnen het bereik van de eerste router liggen.

Stap 5

Om uw nieuwe router als extra toegangspunt te gebruiken, configureert u deze als een repeater of bridge. Raadpleeg de documentatie voor de exacte parameters.

Aanbevolen: