Twee Routers Instellen

Inhoudsopgave:

Twee Routers Instellen
Twee Routers Instellen

Video: Twee Routers Instellen

Video: Twee Routers Instellen
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

Lokale netwerken zijn een integraal onderdeel geworden van het leven van moderne jongeren. En dit geldt niet alleen voor de gebruikelijke bedrade netwerken, maar ook voor de technologie van draadloze gegevensoverdracht Wi-Fi. Het enige voor de hand liggende probleem met dit type verbinding is het beperkte dekkingsgebied. Het is vaak simpelweg onmogelijk om een router te installeren zodat toegang tot een wifipunt voor alle computers of laptops mogelijk is. In dit geval is het gebruikelijk om een netwerk van routers te creëren om het dekkingsgebied te vergroten.

Twee routers instellen
Twee routers instellen

Het is nodig

  • 2 routers
  • netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Ik wil meteen opmerken dat u niet alleen routers kunt aansluiten via draadloze gegevensoverdracht, maar ook bekabelde apparaten en schakelaars. Tweede punt: om de beste kwaliteit van communicatie te garanderen, is het beter om een bekabelde verbinding van apparaten te gebruiken. Installeer routers zodanig dat ze een maximale dekking bieden. Sluit de routers als volgt met een netwerkkabel aan: sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de internet- of WAN-poort van de eerste router en het andere op een beschikbare LAN-poort van de tweede router.

Stap 2

Sluit de tweede router aan op de internetverbindingskabel via de WAN- of internetpoort. In dit geval moet u de toegang tot internet of lokale bronnen configureren op de hoofdrouter. Open de instellingen en zoek het item "Internetconfiguratie". Selecteer de vereiste parameters afhankelijk van de fabrikant van de router en de vereisten van uw provider.

Stap 3

Open de secundaire routerinstellingen. Geef een statisch of dynamisch IP-adres op in de lokale verbindingsinstellingen. Creëer een draadloze Wi-Fi-hotspot en geef de computers van het toekomstige lokale netwerk toegang tot internet dat door de hoofdrouter wordt geleverd.

Aanbevolen: