Hoe Twee Routers Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Routers Te Verbinden
Hoe Twee Routers Te Verbinden

Video: Hoe Twee Routers Te Verbinden

Video: Hoe Twee Routers Te Verbinden
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

Het maken en configureren van uw eigen draadloze netwerk is een zeer creatief proces. Veel hangt af van uw behoeften en wensen. Als het gaat om het creëren van een draadloos toegangspunt met een groot dekkingsgebied, is het gebruikelijk om meerdere wifi-routers te gebruiken.

Hoe twee routers te verbinden
Hoe twee routers te verbinden

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Als u besluit een draadloos netwerk te maken met meerdere routers, is het raadzaam om apparaten van hetzelfde model aan te schaffen. Dit zorgt voor een stabiele samenwerking.

Stap 2

Het eerste dat u na aankoop moet doen, is de locaties bepalen waar de wifi-routers zich zullen bevinden. Lees de instructies voor de apparaten en zorg ervoor dat het signaal op alle noodzakelijke punten stabiel is.

Stap 3

Ga naar de officiële website van de fabrikant van je wifi-router en download de nieuwste firmware. De meeste ISP-hardware werkt niet goed met oudere routersoftware.

Stap 4

Sluit hiervoor de router via de LAN-poort met een netwerkkabel aan op de computer. Open uw browser en voer in https://192.168.1.1. De nummers kunnen variëren, afhankelijk van het model van uw router

Stap 5

Werk de apparaatsoftware bij door het vereiste menu te openen en het pad naar het eerder gedownloade bestand op te geven.

Stap 6

Herhaal de handelingen die in de vorige twee stappen zijn beschreven voor de tweede router.

Stap 7

Selecteer de wifi-router waarop de kabel van de provider wordt aangesloten. Gebruik de WAN- of internetpoort voor deze verbinding. Stel uw internetverbinding in door de instellingen in het menu Internetinstellingen te wijzigen. Op het officiële forum van uw provider kunt u precies achterhalen welke waarden u in elk specifiek veld moet instellen.

Stap 8

Verbind beide Wi-Fi-routers met behulp van een netwerkkabel, zodat het ene uiteinde is aangesloten op de WAN (internet)-poort van het tweede apparaat en het andere op de LAN-poort van het eerste.

Stap 9

Open het instellingenmenu van elk apparaat. Ga naar het menu Wireless Setup of Wireless Setup. Stel de naam en het wachtwoord in voor uw toekomstige toegangspunt, evenals de soorten radiosignalen en gegevenscodering.

Stap 10

Herhaal dezelfde handelingen voor de andere router. Start beide apparaten opnieuw op en geniet van draadloos internet van hoge kwaliteit.

Aanbevolen: