Verschillen In De Frequenties Van 2,4 En 5 GHz Wifi-routers

Inhoudsopgave:

Verschillen In De Frequenties Van 2,4 En 5 GHz Wifi-routers
Verschillen In De Frequenties Van 2,4 En 5 GHz Wifi-routers

Video: Verschillen In De Frequenties Van 2,4 En 5 GHz Wifi-routers

Video: Verschillen In De Frequenties Van 2,4 En 5 GHz Wifi-routers
Video: 2,4 ГГц против 5 ГГц WiFi: в чем разница? 2024, April
Anonim

Veel modellen van moderne wifi-routers werken in twee frequentiebereiken. Aan de aanvankelijk aangenomen frequentie van 2,4 GHz werd een nieuwe, efficiëntere 5 GHz toegevoegd. Elke band heeft zijn eigen voor- en nadelen. Op basis van kamerparameters en dekkingsvereisten moet het juiste bereik worden geselecteerd om de apparaten correct te laten werken.

Verschillen in de frequenties van 2, 4 en 5 GHz wifi-routers
Verschillen in de frequenties van 2, 4 en 5 GHz wifi-routers

Dekkingsgebied

Bij het creëren van een wifi-dekkingsgebied moet rekening worden gehouden met het gebied en de structuur van de binnenruimte van de kamer. Bij het uitrusten van kantoren met meerdere kamers, huizen met twee verdiepingen en grote appartementen, wordt het beste signaalniveau in de verre hoeken van het pand geleverd door een netwerk in het frequentiebereik van 2,4 GHz.

Vanwege fysieke wetten vervallen elektromagnetische golven met een hogere frequentie sneller. En ook de uitgezonden signalen gaan niet goed door obstakels heen. Binnen zijn deuren, vloeren, plafonds of muren obstakels.

baudrate

Om grote bestanden te ontvangen of over te dragen, online media-inhoud te bekijken en andere taken met een hoog volume, moet u een snelle dekking organiseren. Voor deze doeleinden is de 5 GHz-band het meest geschikt.

Hoogfrequente golven zijn in staat om informatie sneller te verzenden. Daarom moet de router bij het organiseren van een werkplek of recreatiegebied waarvoor een snelle Wi-Fi-verbinding nodig is, zich in het zicht en op de kortst mogelijke afstand bevinden. De rest van de gebruikers van draadloos internet kunnen worden afgestemd op een werkfrequentie van 2,4 GHz, of ze schakelen zelf automatisch over naar dit bereik.

Netwerkstabiliteit

Moderne wooncomplexen, kantoorgebouwen en bedrijvencentra worden overladen met wifi-punten. Gebouwen zijn letterlijk bezaaid met frequentiesignalen van verschillende bronnen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor apparatuur die gebruikmaakt van draadloze internetdekking. Hoewel de apparaten beveiligd zijn, kunnen de effecten van externe interferentie storingen in de apparatuur veroorzaken.

Het frequentiebereik 2,4 GHz komt vaker voor en de meeste apparaten ondersteunen de werking op deze frequentie. Het is logisch dat de radiolucht op een frequentie van 5 GHz minder overbelast is. Betekent minder interferentie, betere stabiliteit en hogere verbindingssnelheid.

Bediening op 5 GHz

Bij het bouwen van een draadloos netwerk in het 5 GHz-frequentiebereik moet u de juiste apparaten gebruiken. Niet alle, bijvoorbeeld kantoorapparatuur of draadloze stopcontacten en relais ondersteunen dit frequentiebereik.

Bijna alle moderne gadgets en apparaten voor het afspelen van media-inhoud werken op beide frequenties. Maar in het dagelijks leven en in kantoorapparatuur worden nog steeds apparaten gebruikt die zijn verenigd voor de 2,4 GHz-band. Ook worden er gespecialiseerde apparaten geproduceerd, waarmee niet via een 5 GHz-kanaal kan worden gecommuniceerd.

Correct gespecificeerde instellingen van de Wi-Fi-router zorgen voor een efficiënte dekking in beide frequentiebereiken. En de apparatuur selecteert automatisch de vereiste frequentie, afhankelijk van het ondersteunings- of signaalniveau.

Aanbevolen: