Hoe Twee Automatische Telefooncentrales Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Automatische Telefooncentrales Te Verbinden
Hoe Twee Automatische Telefooncentrales Te Verbinden

Video: Hoe Twee Automatische Telefooncentrales Te Verbinden

Video: Hoe Twee Automatische Telefooncentrales Te Verbinden
Video: Automatic Telephone exchange and system 2024, Mei
Anonim

Wanneer het nodig is om twee automatische telefooncentrales aan te sluiten (en niet iedereen heeft bepaalde kennis op dit gebied), wordt dit toevertrouwd aan specialisten. Als u echter denkt dit werk zelf te kunnen doen, lees dan de gedetailleerde instructies en het zal u helpen om snel en vakkundig twee telefooncentrales aan te sluiten.

Hoe twee automatische telefooncentrales te verbinden
Hoe twee automatische telefooncentrales te verbinden

instructies:

Stap 1

Zo is het helemaal niet moeilijk om twee Panasonic telefooncentrales met elkaar te verbinden. Sluit hiervoor een van de PBX's aan op de analoge ingangspoort en de andere op de interne analoge poort.

Stap 2

Om daarna van het nummer van de eerste PBX naar het nummer van de tweede te bellen, kiest u de lijntoegangscode (bijvoorbeeld 81) en vervolgens het toestelnummer. Kies het toestelnummer op de andere PBX. Om in beide gevallen het toestelnummer 81 te kunnen bellen, verbindt u ze met twee draden. Voor een tweerichtingsverbinding heeft u dus een mini-PBX met twee buitenlijnen (of CO) nodig.

Stap 3

PBX-programmering stelt u in staat om uitsluitend toegang te krijgen tot uw netlijn via interne nummers, en om een gelijkaardige procedure uit te voeren met de nummers van de tweede PBX. Als je deze optie niet leuk vindt, installeer dan een speciaal factureringsprogramma.

Stap 4

U kunt ook twee telefooncentrales in verschillende steden koppelen. Hiervoor heb je een corporate communicatiekanaal nodig. Over dit kanaal wordt zonder problemen een signaal verzonden. Maak indien nodig gebruik van een van de ypn internetrederijen.

Stap 5

Voor deze:

- rek de VPN over het internet;

- verbind uw PBX met VPN;

- herprogrammeer de PBX een beetje.

Stap 6

Een andere aansluitmogelijkheid is ook mogelijk. Hiervoor heeft u een hoogwaardige internetprovider en twee VoIP-gateways nodig. Er zijn veel manieren om deze gateways te verbinden. De eenvoudigste is om contact op te nemen met de fabrikant van uw belangrijkste geïnstalleerde PBX of uw winkelbediende en een extra vergoeding te kopen voor VoIP-ondersteuning. Hiermee kan telefoonverkeer rechtstreeks naar het IP-netwerk worden verzonden.

Maar deze methode heeft enkele nadelen. Niet alle telefooncentrales hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om uit te breiden; de prijs van een merkgebonden bord kan oplopen tot enkele duizenden dollars. Het bedrijf dat u van dienst is, zal ook behoorlijk geld vragen voor het herprogrammeren van de PBX.

Stap 7

Om dit probleem op te lossen, koopt en sluit u een extra apparaat aan: SIP-gateway (VoIP-gateway). Panasonic PBX kan met andere PBX'en werken. Om dit te doen, moet u in sommige gevallen vanwege verschillende spanningen een adapter kopen.

Aanbevolen: