Een Microfoon Versterken

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Versterken
Een Microfoon Versterken

Video: Een Microfoon Versterken

Video: Een Microfoon Versterken
Video: How to Make Your Microphone Louder in Windows 10 - How to Boost Mic Volume - 2021 Tutorial 🎙 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk komt elke beginnende muzikant in zijn creatieve zoektocht vroeg of laat de wens tegen om zijn muzikale werken te vereeuwigen door middel van geluidsopname. Vaak worden de eerste opnames thuis op een computer gemaakt met een goedkope microfoon. En het komt vaak voor dat er in dit geval problemen zijn met het volume van het opgenomen geluid. Dat wil zeggen, de opname vindt plaats, maar het geluidsniveau in de resulterende track is te laag.

Hoe een microfoon te versterken
Hoe een microfoon te versterken

Noodzakelijk

Microfoon, computer met geluidskaart, audio-editorsoftware

instructies:

Stap 1

Controleer uw geluidskaartinstellingen. Open hiervoor het configuratiescherm van je audioapparaat (meestal in de rechterbenedenhoek van het scherm, naast de klok).

Stap 2

Zoek in het geopende venster de volumeregelaars die verantwoordelijk zijn voor de connector waarin u de microfoon hebt geplaatst (afhankelijk van het model en de positie van de geluidskaart kunnen ze "Mic", "Front Pink in", "Rear pink in" worden genoemd " of vergelijkbaar). Zet deze knoppen op hun maximale volume, zorg ervoor dat ze aan staan (een uitgeschakeld kanaal wordt meestal aangegeven met een rood kruis op het luidsprekerschema; om het volume aan te zetten, klik op dit symbool). Zorg ervoor dat uw geluidskaart is geselecteerd in het tabblad "Opnemen" en dat de opnameniveauregeling ook hier op maximaal staat.

Stap 3

Zoek het item "Microfoonversterking" in de instellingen. In een van de meest populaire modellen van ingebouwde geluidskaarten verschijnt het bijvoorbeeld wanneer u op een kleine knop drukt die zich onder de volumeregeling van uw opnamekanaal bevindt. Nadat u erop hebt gedrukt, verschijnt er een venster waarin u een vinkje moet plaatsen voor het item "Microfoonversterking".

Stap 4

U kunt het volumeniveau ook verhogen na het opnemen. Moderne audio-editors hebben hiervoor handige tools. Meestal bevinden de functies waarmee u met de amplitude van het geluid kunt werken zich in de tabbladen "Effecten", "Amplitude", "Normalisatie". Of vergelijkbaar, afhankelijk van de redacteur.

Selecteer bijvoorbeeld de functie "Normaliseren". Specificeer het niveau waarop u de audiotrack wilt normaliseren (bijvoorbeeld 100%) en klik op "Ok". Een zwak opgenomen signaal wordt luider.

Aanbevolen: