Twee Schotelantennes Aansluiten Connect

Inhoudsopgave:

Twee Schotelantennes Aansluiten Connect
Twee Schotelantennes Aansluiten Connect

Video: Twee Schotelantennes Aansluiten Connect

Video: Twee Schotelantennes Aansluiten Connect
Video: Teleco Satelliet 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om tegelijkertijd een signaal van verschillende satellietschotels te ontvangen. Hiervoor kunnen één of meerdere ontvangers worden gebruikt. Dit hele proces is gebaseerd op het gebruik van het besturingssysteem DiSEqC (Digital Satellite Equipment Control).

Twee schotelantennes aansluiten connect
Twee schotelantennes aansluiten connect

Noodzakelijk

  • - mes;
  • - tang;
  • - DiSEqC-schakelaar 4-1 of 8-1;
  • - Satelliet ontvanger.

instructies:

Stap 1

Bereid de kabel voor. Gebruik hiervoor een mes en een tang. Strip de bovenste laag isolatie. Er zal een scherm van kleine draden onder zitten, breng ze naar de kabel. Snijd de onderste folielaag erachter door. Leg de kern van de kabel bloot. Reinig deze voorzichtig met een mes van de bovenste laag emaille en plaats de F-connector erop. Knip de overtollige afschermlaag af.

Stap 2

Sluit drie converters aan op DiSEqC (gebruikt om meerdere converters aan te sluiten), aangezien de eerste antenne naar drie satellieten wordt gericht (Hotbird 13e, Astra 4, 8e, Amos 4W), dan zijn hiervoor drie kabels nodig. Isoleer DiSEqC tegen binnendringend vocht. Het is beter om de verbindingen niet met isolatietape om te wikkelen; het is beter om krimpkous te gebruiken.

Stap 3

Sluit DiSEqC aan op de ontvanger. Koppel hiervoor de tuner (ontvanger) los van het 220V netwerk, schroef de F-connector op de LBN erin. Stel vervolgens de schotelantenne af. Installeer eerst een centrale satelliet, bijvoorbeeld de meest populaire in Rusland - Astra 4, 8e (Sirius). Stel hiervoor de parameters 11766h27500 in het menu van de satellietontvanger in, waarbij 11766 de frequentie is, h de horizontale polarisatie en 27500 de stroomsnelheid.

Stap 4

Het is mogelijk om op een andere af te stemmen, de frequenties van alle satellieten zijn te vinden op de website www.lyngsat.com. Plaats de antenne verticaal en stem deze af door langzaam naar links en rechts te draaien totdat de signaalkwaliteitsband op de ontvanger ongeveer 65-70% is. Bevestig daarna alle bevestigingsmiddelen

Stap 5

Pas de zijconverters aan. Schakel hiervoor tijdelijk de centrale uit, voor satellieten, bijvoorbeeld Amos (10723h27500) en Hot Bird (10853h27500). Sluit vervolgens DiSEqC-schakelaar 4-1 aan (vier ingangen - één uitgang). Scan vervolgens drie satellieten. Stel de tweede antenne op dezelfde manier af.

Stap 6

Twee schotelantennes aansluiten op één ontvanger betekent converters aansluiten. Om ze met elkaar te verbinden, zou de gemakkelijkste manier zijn om een DiSEqC-schakelaar te gebruiken, 4-1 of 8-1, afhankelijk van het aantal converters dat op beide satellietschotels is geïnstalleerd. Evenzo zijn kabels aangesloten op de ingangen en is de uitgangskabel aangesloten op de ontvanger. DiSEqC moet ingeschakeld zijn in de satelliettuner in het instellingenmenu. t

Aanbevolen: