Twee Versterkers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Versterkers Aansluiten
Twee Versterkers Aansluiten

Video: Twee Versterkers Aansluiten

Video: Twee Versterkers Aansluiten
Video: Versterkers #3 Hoe sluit je een versterker aan? 2024, September
Anonim

Er is een oude en beproefde vuistregel voor luidsprekers - het aansluiten van een versterker hoeft niet altijd twee verschillende ingangen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld geen ¼”-naar-XLR-adapter of -draad, omdat dit ertoe kan leiden dat signalen van hoog niveau naar de connector op laag niveau worden gestuurd.

Twee versterkers aansluiten
Twee versterkers aansluiten

instructies:

Stap 1

Verbind de versterkers met elkaar in een serieschakeling. Sluit dus de negatieve uitgangsconnector van de eerste versterker aan op de negatieve pool van de tweede versterker. Verbind de positieve uitgang van de eerste versterker met de positieve uitgang van de tweede. Met behulp van zo'n eenvoudige bediening kunt u zorgen voor de gecoördineerde werking van twee versterkers tegelijk en het vermogen van het audiosysteem als geheel vergroten. Het is echter de moeite waard om aandacht te besteden aan de uitgangsstroomwaarden, zodat de waarde de toegestane limieten niet overschrijdt.

Stap 2

Voordat u uw versterker instelt, moet u ervoor zorgen dat de resulterende uitgangsconnector exact overeenkomt met de ingang op uw luidsprekers. Zorg er ook voor dat u de versterkers aansluit met voldoende bedradingslengtes. Het is het beste om draden van de hoogst mogelijke dikte te kiezen. Hoe kleiner het assortiment, hoe groter de draaddiameter, en dat is niet altijd handig. Meestal nemen ze de 14e maat voor de luidsprekers, maar je kunt een kleinere kiezen, maar met voldoende draadlengte en in aanwezigheid van een luidsprekersysteem van goed vermogen.

Stap 3

Voer een testevaluatie van de versterkers uit. Het is noodzakelijk om de kwaliteit van het uitgevoerde werk te bepalen en mogelijke tekortkomingen en interferenties te elimineren. Besteed niet alleen aandacht aan de geluidskwaliteit en functionaliteit (hoewel dit de belangrijkste indicatoren zijn voor succesvol werk), maar ook aan het uiterlijke esthetische uiterlijk.

Stap 4

Let bij het aansluiten van een subwoofer op versterkers op de aanwezigheid van actieve en passieve subwoofers. De actieve sub heeft een ingebouwde eindversterker, waarmee je de belasting op de lage frequenties van de versterkers haalt. De passieve heeft geen eigen versterker en moet dus in serie met de luidsprekers worden geschakeld. Het circuit om het aan te sluiten moet aan elke gebruikershandleiding worden toegevoegd.

Aanbevolen: