Twee Antennes Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Antennes Aansluiten
Twee Antennes Aansluiten

Video: Twee Antennes Aansluiten

Video: Twee Antennes Aansluiten
Video: Gratis NPO 1, 2 en 3 ontvangen met Vmade T2-8943 2024, April
Anonim

Satelliet-tv maakt het, in tegenstelling tot het gebruikelijke terrestrische, mogelijk om digitale zenders in HD-kwaliteit te bekijken op nieuwe lcd- en led-tv's. Zo zien de kleuren op het scherm er realistisch uit en kunt u met het beeld een "aanwezigheidseffect" creëren. Om het hele spectrum van tv-zenders van alle in een baan om de aarde beschikbare satellieten te kunnen dekken, kunt u ofwel een motorophanging voor een schotelantenne gebruiken, ofwel twee of meer "schotels" tegelijkertijd op één ontvanger aansluiten.

Twee antennes aansluiten
Twee antennes aansluiten

Het is nodig

DiSEqC

instructies:

Stap 1

Installeer twee satellietschotels. De meest traditionele optie: de ene "kijkt" naar het westen en heeft drie convectoren - naar de satellieten Amos 2/3 4W, Astra 4, 8E (Sirius 5E) en HotBird 13E, de tweede is naar het oosten gericht, waar de ABS 1 75E, Express AM2 80E-satellieten bevinden zich en Yamal 201 90E. Zorg er bij het installeren voor dat de beugels waarop ze worden bevestigd, strikt horizontaal (op de muur) of verticaal (op het dak) zijn. Bovendien mogen er geen hoge gebouwen of hoge bomen voor de antennes staan die het signaal van de satelliet zouden kunnen blokkeren.

Stap 2

Stem eerst de westelijke antenne af. Sluit hiervoor de coaxkabel aan op de centrale convector (satelliet Astra 4, 8E) en vervolgens op de LBN-ingang van de ontvanger. Sluit deze laatste aan op een tv en stel een zender in waarop satelliet-tv te zien is. In de toekomst wissel je van tv-zender met de afstandsbediening van de receiver. Selecteer in het tunermenu de satelliet Astra 4, 8E, als deze er niet is, registreer hem dan handmatig. Stel dergelijke transponderinstellingen in - 11766h27500, schakel DiSEqC uit. Plaats de antenne verticaal en schuif deze zo ver mogelijk naar rechts. Beweeg het naar links, pik het signaal van de satelliet op en breng de sterkte naar 80-90%. Dit is zichtbaar onderaan het instellingenvenster. Bevestig de antenne in deze positie.

Stap 3

Zet de satellietontvanger uit en sluit de kabel van de Amos2/3 4W convector erop aan. Afstellen met de convector op de bar, afstemmen op de satelliet. Stel ook het signaal in op de HotBird 13E satelliet. Stem de tweede antenne op dezelfde manier af, te beginnen met Express AM2 80E. Om deze twee antennes tegelijkertijd op één ontvanger aan te sluiten, gebruikt u een elektronisch apparaat DiSEqC 8-1 (8 - ingangen, 1 - uitgang). Sluit de coaxkabels van alle zes convectoren erop aan en de uitgangskabel op de ontvanger. Zet het aan en zet DiSEqC aan in de instellingen van het satellietmenu. Scan alle transponders van zes satellieten met de ontvanger en sla de zenders op. U kunt drie, vier, enz. op dezelfde manier aansluiten. schotelantennes, mag alleen DiSEqC met een groot aantal ingangen worden gebruikt.

Aanbevolen: