Twee Tv's Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Tv's Aansluiten
Twee Tv's Aansluiten

Video: Twee Tv's Aansluiten

Video: Twee Tv's Aansluiten
Video: Doing it right: How to split one HDMI output to TWO TV inputs. 2024, Mei
Anonim

Als je kabel- of satelliettelevisie hebt aangesloten, dan is het mogelijk om het signaal met een splitter en RF-coaxkabel tegelijk naar meerdere televisieontvangers te distribueren.

Twee tv's aansluiten
Twee tv's aansluiten

instructies:

Stap 1

Ga naar een tv- en radiowinkel en koop een RF-coaxkabel. Houd bij het kopen rekening met waar de tv's precies komen te staan en wat de afstand ertussen is, zodat de kabel vrij kan worden gelegd. Let op de staat van de kabel, aangezien dit bepaalt hoe goed de tv's het signaal van de antenne zullen reproduceren.

Stap 2

Koop een splitter (splitter), een apparaat met één antennepoort en twee of drie voor tv's. Koop geen goedkope splitter van onbekende fabrikanten, anders bestaat de kans op kortsluiting en als gevolg daarvan uitval van het hele systeem.

Stap 3

Bereid u voor om de kabel te leggen. Koppel op dit moment alle onnodige elektrische apparaten los, controleer de staat van de bedrading. Als je al je installatiewerk onopvallend wilt houden, laat je de kabel langs de muren achter het meubel lopen. Het meubilair moet van tevoren worden verplaatst en nadat u de kabel hebt gelegd, moet u deze voorzichtig verplaatsen om deze niet te beschadigen.

Stap 4

Kies een plaats om een satelliet of schotelantenne te installeren. Plaats een conventionele antenne zo hoog mogelijk voor een goede signaalontvangst, sluit twee tuners aan op de satelliet.

Stap 5

Sluit de antenne aan op de splitter via een RF-coaxkabel via de speciale poort. Sluit tv's in serie aan op andere poorten.

Stap 6

Zet de RF-coaxkabel vast langs de plinten zodat er niet op getrapt kan worden met isolatietape. Controleer op mogelijke schade aan de kabel.

Stap 7

Schakel tv's in om de kwaliteit van de signaalontvangst te controleren. Als een van de tv's het beeld niet goed of helemaal niet weergeeft, controleer dan de kabel over de hele lengte en zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd en niet is beschadigd.

Aanbevolen: