Het Hoofdtelefoonvolume Verhogen Headphone

Inhoudsopgave:

Het Hoofdtelefoonvolume Verhogen Headphone
Het Hoofdtelefoonvolume Verhogen Headphone

Video: Het Hoofdtelefoonvolume Verhogen Headphone

Video: Het Hoofdtelefoonvolume Verhogen Headphone
Video: How to Improve Headphone Sound Quality For Free in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een conventionele detectorontvanger klinkt erg stil. Het is mogelijk om het geluidsvolume in de koptelefoon te verhogen, en tegelijkertijd soms het aantal ontvangen stations, door een eenvoudige versterker te maken. Het zal in sommige gevallen ook helpen om het zonder een complexe en gevaarlijke buitenantenne te doen.

Het hoofdtelefoonvolume verhogen headphone
Het hoofdtelefoonvolume verhogen headphone

instructies:

Stap 1

Neem zowat elke Junctional Junction Transistor met laag vermogen. Sluit de zender aan op de gemeenschappelijke draad en de collector via een in serie geschakelde hoofdtelefoon en een schakelaar in de uit-stand - op een stroombron met een spanning van enkele volts. Als de transistor een n-p-n-structuur heeft, moet er een negatieve pool van de voeding op de gemeenschappelijke draad zijn, als p-n-p positief is.

Stap 2

Zorg ervoor dat uw detectorontvanger is gebouwd om aan de veiligheidseisen te voldoen. Als er een buitenantenne wordt gebruikt, controleer dan of de aarding correct is en of er een bliksemschakelaar is. Vergeet niet om het correct te gebruiken.

Stap 3

Sluit als belasting een weerstand van 10 kΩ aan op de detectorontvanger in plaats van op de koptelefoon (ze zijn nu aangesloten op de versterker). Verbind de gemeenschappelijke draden van de ontvanger en versterker met elkaar.

Stap 4

Breng vanaf de kruising van de detectordiode en weerstand een signaal aan op de basis van de transistor via een condensator met een capaciteit van ongeveer 0,1 F.

Stap 5

Zet de schakelaar aan. U hoort een hees maar hard geluid. Probeer een weerstand van enkele honderden kilohms aan te sluiten tussen de collector en de basis zonder deze te solderen. Probeer weerstanden met steeds minder weerstand te gebruiken totdat het piepen verdwijnt.

Stap 6

Schakel de stroom uit, soldeer de weerstand die je hebt gekozen, schakel de stroom weer in en begin met het gebruik van de ontvanger.

Stap 7

Vervang desgewenst de hoofdtelefoon door comfortabelere exemplaren met een lage impedantie door de weerstand opnieuw te selecteren.

Stap 8

Als je nog geen detectorontvanger hebt, maak dan onmiddellijk een versterker nadat je er een hebt gebouwd. In plaats van een buitenantenne kunt u een binnenantenne gebruiken, die snel te bouwen is en waarvoor een bliksemschakelaar en aarding niet nodig zijn.

Stap 9

Om een meertrapsversterker te bouwen, sluit u een weerstand met dezelfde weerstand als de hoofdtelefoon aan op de vorige fase in plaats van een hoofdtelefoon, en vervolgens vanaf het punt waar de weerstand is aangesloten op de collector van de transistor via een condensator met een capaciteit van 0,1 μF, breng een signaal aan op de basis van de transistor van de volgende trap. De gevoeligheid van de versterker zal toenemen. Om zelfexcitatie te voorkomen, wordt het niet aanbevolen om meer dan drie trappen in de versterker te installeren.

Aanbevolen: