Hoe Maak Je Een Telefoonbatterij?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Telefoonbatterij?
Hoe Maak Je Een Telefoonbatterij?

Video: Hoe Maak Je Een Telefoonbatterij?

Video: Hoe Maak Je Een Telefoonbatterij?
Video: Zo haal je het maximale uit de batterij van je telefoon!🔋 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kunnen maar weinig mensen zich een leven voorstellen zonder een mobiele telefoon. Een veelvoorkomende situatie is wanneer de batterij leeg raakt en er geen oplader of stopcontact bij de hand is. U kunt proberen met uw eigen handen een batterij voor uw telefoon te maken.

Hoe maak je een telefoonbatterij?
Hoe maak je een telefoonbatterij?

Noodzakelijk

  • - Oplader;
  • - gloeilampen;
  • - vaardigheden in het werken met elektrotechniek.

instructies:

Stap 1

Monteer de batterij van uw telefoon thuis. Gebruik hiervoor beschikbare hulpmiddelen, er liggen bijvoorbeeld appels in de koelkast in elk huis. Neem vijf zure appels, was ze grondig. Neem dan tien spijkers, steek twee spijkers aan de randen van de appels. Verbind de spijkers met draden aan elkaar. Houd er rekening mee dat de draden strikt horizontaal moeten worden geplaatst. De eerste batterij is klaar.

Stap 2

Gebruik de tweede methode om een batterij voor een mobiele telefoon te maken. Neem een willekeurige container (pot), vul deze voor 90 procent met elektrolyt. Voor gebruik om een batterij te maken, was en droog de pot goed. Neem zes loden platen (gebruik hiervoor nooit koper).

Stap 3

Koop hengelgewichten in een viswinkel als je geen loden strips hebt. Neem twee naalden, leg er ballen op zodat de naalden niet zichtbaar zijn. Laat het oog van de naald los. Nadat je alle ballen op de naald hebt geplant, sla je er met een hamer op, het lood wordt plat en je krijgt de platen.

Stap 4

Boor zes gaten in het deksel van de pot. Plaats vervolgens de loden platen in de gaten zodat ze elkaar niet raken. Verbind de drie platen aan de linkerkant in paren. Dan drie platen aan de rechterkant. Plaats het deksel in een container met elektrolyt, plaats dan de oplader, maak een extra klein gaatje in het deksel zodat gassen kunnen ontsnappen.

Stap 5

Neem vier citroenen, bij voorkeur onrijp. Steek een spijker langs de randen van elke citroen. Verbind de spijkers horizontaal met elkaar. De batterij is klaar. Merk op dat een batterij gemaakt van appels en citroenen al een beginstroom bevat van ongeveer drie tot vijf volt. Laad de batterij op en sluit deze aan op je telefoon.

Aanbevolen: