Hoe U De Levensduur Van Uw Telefoonbatterij Kunt Verlengen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Levensduur Van Uw Telefoonbatterij Kunt Verlengen
Hoe U De Levensduur Van Uw Telefoonbatterij Kunt Verlengen

Video: Hoe U De Levensduur Van Uw Telefoonbatterij Kunt Verlengen

Video: Hoe U De Levensduur Van Uw Telefoonbatterij Kunt Verlengen
Video: Hoe verleng je de batterijduur van je telefoon. Deze tip kan iedereen voor zijn batterijduur 2024, April
Anonim

Mobiele telefoons gebruiken meestal lithium-ionbatterijen. Dit type apparaat is te herkennen aan het Li-ion-teken op de behuizing. Wanneer u een dergelijke batterij gebruikt, moet u zich aan enkele regels houden die ervoor zorgen dat deze langer meegaat, en u - om geld te besparen.

Hoe u de levensduur van uw telefoonbatterij kunt verlengen
Hoe u de levensduur van uw telefoonbatterij kunt verlengen

instructies:

Stap 1

Gebruik uw apparaat direct na aankoop: lithium-ionbatterijen worden gedeeltelijk opgeladen verkocht.

Stap 2

Probeer de batterij vaker op te laden. Gemiddeld is het apparaat geschikt voor 350-450 oplaadcycli. De levensduur van de batterij zal echter toenemen als u de batterij op een stroombron aansluit zonder te wachten tot de batterij volledig "leeggelopen" is. Houd er rekening mee dat frequent ontladen tot nuldrempel niet wordt aanbevolen.

Stap 3

Laat de batterij eens in de paar maanden volledig ontladen. Dit is nodig voor het correct functioneren van de microschakeling die de toestand van het apparaat regelt.

Stap 4

In het geval dat de batterij die via het lichtnet wordt gevoed geen tijd heeft gehad om volledig op te laden en u deze om welke reden dan ook moet loskoppelen, doe dit dan zonder bang te zijn de batterij te beschadigen. Het apparaat aangesloten laten op een voedingsbron nadat het volledig is opgeladen, heeft ook geen nadelige invloed op de prestaties.

Stap 5

Koop geen reservebatterij. De capaciteit van een ongebruikte batterij kan tijdens opslag afnemen.

Stap 6

Als het nodig is om de batterij een tijdje te "conserveren", berg hem dan gedeeltelijk opgeladen op. Een lege batterij na langdurige opslag wordt mogelijk niet ingeschakeld. Plaats de batterij in de koelkast voor de "stationaire" periode, zodat deze zijn eigenschappen beter behoudt. Dit komt doordat batterijvermogen bij hoge omgevingstemperaturen intensiever wordt verbruikt dan bij lage temperaturen, zelfs wanneer het apparaat is uitgeschakeld.

Stap 7

Laad de batterij nooit op als de omgevingstemperatuur onder het vriespunt is. Na verschillende oplaadcycli zal het apparaat hoogstwaarschijnlijk onbruikbaar worden. Pas ook op voor oververhitting van de batterij, bewaar deze niet in de buurt van warmtebronnen. De optimale temperatuur voor een lithium-ion batterij is 19-35 graden Celsius.

Aanbevolen: