Hoe De IMEI Van De Telefoon Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De IMEI Van De Telefoon Te Bekijken
Hoe De IMEI Van De Telefoon Te Bekijken

Video: Hoe De IMEI Van De Telefoon Te Bekijken

Video: Hoe De IMEI Van De Telefoon Te Bekijken
Video: Hoe vind ik het IMEI-nummer van mijn telefoon? 2024, Mei
Anonim

Elke mobiele telefoon heeft een uniek serienummer, IMEI genaamd. Wanneer u een gebruikte telefoon koopt, kunt u dit nummer gebruiken om te bepalen of de telefoon is gestolen.

Hoe de IMEI van de telefoon te bekijken
Hoe de IMEI van de telefoon te bekijken

instructies:

Stap 1

Zet je telefoon uit. Open het deksel van het batterijcompartiment. Verwijder de batterij. Er zit een sticker onder, waar onder andere het IMEI-nummer op staat. Herschrijf het of fotografeer het. Als je hiervoor een andere telefoon gebruikt, leun dan een gewone loep tegen de lens om de focus te verbeteren bij het maken van close-ups.

Stap 2

Monteer de telefoon in omgekeerde volgorde. Zet het aan. Kies het commando * # 06 # op het toetsenbord. Ondanks het feit dat het lijkt op een USSD-commando, is het dat in feite niet. Wanneer het wordt ingevoerd, wordt er niets naar het basisstation verzonden. U hoeft na het invoeren van de opdracht niet op de belknop te drukken. Het IMEI-nummer verschijnt direct na het invoeren van het laatste teken van de opdracht op het scherm.

Stap 3

Vraag de verkoper om de verpakking en instructies voor de telefoon die je koopt. Zoek het IMEI-nummer en daarin.

Stap 4

Vergelijk de waarden van de IMEI-nummers op de sticker in het batterijcompartiment, in de instructies of op de verpakking, evenals in het permanente geheugen van de telefoon. Als ze overeenkomen met een enkel bord, wordt het apparaat niet gestolen en kun je het veilig kopen.

Stap 5

Om het IMEI-nummer van een 3G-modem te achterhalen, stuurt u het AT-commando AT + CGSN ernaar met een willekeurig terminalprogramma. Vergelijk het met het nummer op de doos en op de behuizing van de modem (deze heeft geen batterijvak). Dergelijke modems zijn echter vanwege hun lage kosten uiterst zeldzame voorwerpen van diefstal.

Stap 6

Zelfs als u een telefoonreparateur bent, onthoud dan dat het onwettig is om enige actie te ondernemen om de IMEI-nummers van GSM-apparatuur over de hele wereld te wijzigen (vergelijkbaar met hoe zelfs een automonteur geen VIN-nummers voor auto's mag wijzigen). In veel landen, waaronder Rusland, zijn er precedenten geweest om personen die dergelijke acties hebben uitgevoerd voor de rechter te brengen. Alle gevallen van detectie van apparaten in het geheugen waarvan een duidelijk gewijzigde IMEI is opgeslagen (bijvoorbeeld volledig of bijna geheel bestaande uit alleen nullen) moeten worden gemeld aan de afdeling "K" van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Russische Federatie.

Aanbevolen: