Hoe Een Schotelantenne Op Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schotelantenne Op Te Zetten
Hoe Een Schotelantenne Op Te Zetten

Video: Hoe Een Schotelantenne Op Te Zetten

Video: Hoe Een Schotelantenne Op Te Zetten
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, April
Anonim

Een schotelantenne maakt het niet alleen mogelijk om tv-uitzendingen in uitstekende digitale kwaliteit te bekijken, maar ook om satelliet-internet, telefoon te gebruiken op plaatsen waar geen gewone kabellijnen zijn. Het wordt meestal geïnstalleerd door specialisten, maar u kunt het eenvoudig zelf doen.

Hoe een schotelantenne op te zetten
Hoe een schotelantenne op te zetten

Noodzakelijk

Satellietschotel, montagehandleiding, tuner, TV, DISEqC, klopboormachine, ankerbouten, kompas

instructies:

Stap 1

Kies een plaats om een schotelantenne te installeren. Dit vereist een open gebied vanaf het punt van installatie op de satelliet. Alle bekende kunstmatige satellieten bevinden zich van het zuidwesten tot het zuidoosten.

De satellieten bevinden zich het hoogst boven de horizon, die zich direct naar het zuiden bevinden. Elke obstructie (bomen, huizen, elektriciteitskabels) op de lijn die de antenne met de satelliet verbindt, kan een goede signaalontvangst verstoren. De antenne moet zich op een gemakkelijk bereikbare plaats bevinden, dit is vooral belangrijk voor de afstelling ervan.

Stap 2

Installeer de beugel. Gebruik een klopboormachine om bakstenen of betonnen muren te boren. Bij een betonnen of gemetselde (silicaat) muur monteer je de beugel op speciale metalen ankerbouten, in een muur van poreuze gevelsteen of rood dienen ankerbouten met kunststof vulstoffen te worden gebruikt.

Stap 3

Zet een schotelantenne in elkaar. Gebruik hiervoor de instructies. Tijdens de montage moet u voorzichtig omgaan met de antennespiegel, vermijd onbedoelde mechanische schade die de geometrie van de spiegel kan beïnvloeden. Controleer na montage alle bevestigingen op vastzitten.

Stap 4

Installeer de multifeed, twee extra mounts voor de converters: van linksonder naar de Amos-satelliet, in het midden naar Sirius en van rechtsboven naar Hot Bird. Het resultaat is een "denkbeeldige boog" die de positie van de corresponderende satellieten in een baan om de aarde kopieert.

Sluit de kabel aan op de connector met behulp van F-connectoren, die zonder solderen op de kabel worden gemonteerd:

1. Strip 1, 2 cm van de toplaag aan het uiteinde van de PVC-kabel.

2. Rijg de afgeschermde vlecht samen met de folie in de tegenovergestelde richting.

3. Snijd de binnenvuller af zodat er ongeveer 3 mm overblijft.

4. Schroef de F-connector stevig op de kabel totdat de binnenvuller uit de onderkant van de connector komt. Bijt de centrale kern af zodat deze 2-3 mm buiten de rand van de connector uitsteekt.

Onthoud welke van de draden op de converters past, die respectievelijk zijn aangesloten op de DISEqC-schakelaaruitgangen: Amos - poort "1" of poort "A"; Sirius-poort "2" of "B" respectievelijk; Hot Bird - poort "3" of "C".

Stap 5

Correcte instelling van de schotelantenne. Draai de schroeven zo vast dat het mogelijk is om de antenne met een kleine inspanning naar links en rechts en op en neer te bewegen, maar zonder kracht uit te oefenen, moet de antenne stil staan. Begin met het scannen van de lucht rond het door jou gekozen punt.

Het stemmen gebeurt met behulp van een instrument of een tuner en een tv. Stel de DISEqC-schakelaar in de tuner in op dezelfde manier als de converter was aangesloten op de DISEqC-schakelaar. Sluit de DISEqC-schakelaar aan op de “LNB IN”-ingang van de tuner. Selecteer een willekeurig kanaal van de Sirius-satelliet op de tuner, meestal zijn alle kanalen voor de schotel er al in "gestikt". Zoek de schaal voor het aanpassen van het signaalniveau in het tunermenu.

Aanbevolen: