Een Telefoonnummer Blokkeren Om Te Bellen

Inhoudsopgave:

Een Telefoonnummer Blokkeren Om Te Bellen
Een Telefoonnummer Blokkeren Om Te Bellen

Video: Een Telefoonnummer Blokkeren Om Te Bellen

Video: Een Telefoonnummer Blokkeren Om Te Bellen
Video: Een telefoonnummer blokkeren op je Android-telefoon: zo doe je dat 2024, April
Anonim

Als je moe bent van vervelende vrienden of zelfs alomtegenwoordige oplichters, kun je je telefoonnummer blokkeren zodat andere abonnees niet bellen. Om dit te doen, moet u de opties van de mobiele operators of de instellingen in de mobiele telefoon zelf gebruiken.

U kunt eenvoudig een telefoonnummer blokkeren om oproepen te voorkomen
U kunt eenvoudig een telefoonnummer blokkeren om oproepen te voorkomen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat een telefoonnummer kan worden gebeld, is door de systeemfunctionaliteit van een mobiele telefoon te gebruiken. Meestal is de blokkeeroptie beschikbaar op smartphones. Open bijvoorbeeld uw adresboek en selecteer de abonnee van wie u oproepen wilt beperken. Als u wordt gebeld door een nummer dat niet in de lijst met contacten staat, voegt u het daar toe en geeft u het een naam, bijvoorbeeld "ongewenste abonnee 1" (later kunt u meerdere vergelijkbare nummers hebben). Zoek in de abonnee-instellingen en selecteer de optie "blokkeren" of "toevoegen aan de zwarte lijst".

Stap 2

De optie voor het blokkeren van telefoonnummers werkt als volgt: uw smartphone laat automatisch alle oproepen van een ongewenste beller vallen. De eigenaar van de telefoon zal niet eens weten dat ze hem hebben geprobeerd te bellen, terwijl de beller bij elke poging het bericht "nummer bezet" zal weergeven. Opgemerkt moet worden dat u op veel apparaten een zwarte lijst kunt bijhouden, deze in verschillende situaties in de algemene instellingen van de telefoon kunt in- of uitschakelen.

Stap 3

Het komt vaak voor dat er geen blacklist-optie is, dus je kunt een telefoonnummer blokkeren zodat ze niet op een lastige manier bellen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen actieve voicemail op je nummer hebt staan. Activeer vervolgens in de opties voor het ongewenste nummer de optie "oproepen rechtstreeks naar voicemail verzenden". Bij het proberen door te komen, ziet de abonnee hetzelfde opschrift dat het nummer bezet is. Daarnaast kunt u een abonnee aan de zwarte lijst toevoegen met behulp van speciale applicaties die, afhankelijk van het apparaat, kunnen worden gedownload van de AppStore, Play Market of een andere systeemwinkel. Zoek naar programma's op trefwoorden "zwarte lijst", "blokkeren".

Stap 4

De Black List-service is beschikbaar voor verbinding met bijna alle grote mobiele operators. Meestal wordt het betaald en houdt het in dat bepaalde nummers worden geblokkeerd door de specialisten van het mobiele bedrijf. U kunt de optie aansluiten in elke communicatiewinkel, via uw persoonlijke account op de website van de operator of door het gratis 24-uurs ondersteuningsnummer te bellen. Houd er rekening mee dat oproepen van een nummer uit een andere stad of een ander land, evenals van een abonnee die zich verdacht gedraagt, gratis via de operator kan worden geblokkeerd. Meestal voldoen de medewerkers van de communicatiesalons op verzoek aan een dergelijk verzoek.

Aanbevolen: