Hoe De Telefooncode Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Telefooncode Te Bekijken
Hoe De Telefooncode Te Bekijken

Video: Hoe De Telefooncode Te Bekijken

Video: Hoe De Telefooncode Te Bekijken
Video: De ING Mobiel Bankieren App installeren en activeren | Digitaal Bankieren: Hoe werkt het | ING 2024, April
Anonim

IMEI is een identificatiecode voor mobiele telefoons. In geval van diefstal of verlies van een mobiele telefoon, kunt u deze proberen te vinden met behulp van deze code, als u de medewerkers van de interne aangelegenheden om hulp vraagt.

Hoe de telefooncode te bekijken
Hoe de telefooncode te bekijken

instructies:

Stap 1

Ontdek de IMEI van uw telefoon door de combinatie * # 06 # te kiezen. Binnen enkele ogenblikken wordt deze code weergegeven op het scherm van uw mobiele telefoon. Zo kunt u de IMEI van absoluut elk model mobiele telefoon achterhalen.

Stap 2

Pak het doosje van je telefoon en bekijk het van alle kanten. De IMEI van een mobiele telefoon wordt meestal aangegeven in de buurt van de streepjescode en ziet eruit als een reeks cijfers of ook een streepjescode. Als de mogelijkheid bestaat dat deze doos in handen valt van oneerlijke mensen, verberg hem dan zodat ze geen misbruik kunnen maken van uw onvoorzichtigheid.

Stap 3

Bekijk documenten op uw mobiele apparaat. Ze vermelden meestal ook de IMEI. Bekijk het contract dat je bij de aankoop van de telefoon hebt ondertekend in de communicatiesalon. IMEI staat op dezelfde regel als Modelnaam.

Stap 4

Koppel je telefoon los, open de achtercover en verwijder voorzichtig de batterij. In de hoes ziet u een sticker met informatie over de fabrikant van de telefoon, het model en de identificatiecode. Op sommige telefoonmodellen is de IMEI echter mogelijk niet gespecificeerd in de vorm van een lange rij cijfers, maar alleen in de vorm van een streepjescode.

Stap 5

Als u besluit een draagbare telefoon te kopen, vraag dan de verkoper om u alle documenten op het mobiele apparaat te verstrekken en controleer de IMEI door * # 06 # te kiezen of door de telefoon te openen.

Stap 6

Als uw telefoon is gestolen of verloren is gegaan, belt u eerst uw provider en blokkeert u het nummer. Neem daarna contact op met de politie en geef de politieagenten alle informatie die je hebt over het tijdstip en de plaats van de ontvoering of verdwijning. Maar het belangrijkste dat u hen moet vertellen, is de identificatiecode van uw mobiele apparaat.

Stap 7

Als u om de een of andere reden de IMEI van de telefoon niet kunt achterhalen, ga dan niet naar internetsites die een verscheidenheid aan programma's en diensten aanbieden die u zogenaamd kunnen helpen om niet alleen de code van de mobiele telefoon te achterhalen, maar ook om de oude simkaart te deblokkeren zonder pincode en puk… Dat kan niet zonder toegang tot de databases van telecomoperators. En telecomoperators zorgen voor het hoogste beveiligingsniveau.

Aanbevolen: