Een Thuisprojector Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Thuisprojector Kiezen
Een Thuisprojector Kiezen

Video: Een Thuisprojector Kiezen

Video: Een Thuisprojector Kiezen
Video: Een thuis bioscoop voor slechts €216,49 Salora SBO360 Vamo mini beamer Review video 2024, Mei
Anonim

Als je dol bent op bioscopen, dan kun je met het kopen van een thuisprojector dezelfde aangename sensaties krijgen, maar alleen thuis. En als je daar een hoogwaardig luidsprekersysteem aan toevoegt, dan is de gelijkenis met een bioscoopzaal bijna perfect. Met de juiste projector voor thuis heb je er jarenlang plezier van. Let bij de aanschaf van dit apparaat op de volgende kenmerken.

Een thuisprojector kiezen
Een thuisprojector kiezen

instructies:

Stap 1

De resolutie van de projector wordt weergegeven met twee getallen die het aantal pixels horizontaal en verticaal vertegenwoordigen. Standaard projectoren hebben een resolutie van 1024x768 of 1600x1200. Hoe hoger deze indicator is, hoe beter de beeldkwaliteit die u krijgt. Voor een projector die als hoofdtaak het bekijken van je favoriete films heeft, is een resolutie van 1024x768 pixels voldoende, omdat de resolutie van de films die we op tv kijken nog lager is.

Stap 2

Als je de mogelijkheid hebt om volledige duisternis in de kamer te brengen, dan maakt de helderheid voor jou niet uit. Maar in het geval dat u een projector gaat installeren in een slaapkamer of woonkamer, waar het onmogelijk is om absolute duisternis te bereiken, moet deze indicator met maximale aandacht worden behandeld. De helderheid van 1000 lumen is voldoende voor het bekijken van films in gewone appartementen.

Stap 3

De projectorlamp is het belangrijkste onderdeel van dit apparaat en het zal je enorm veel geld kosten om deze te vervangen. Moderne projectormodellen zijn uitgerust met lampen met een lange levensduur die ongeveer 3000 uur meegaan. Ook, van welke elementen het licht van de lamp passeert, kunnen projectoren worden onderverdeeld in twee soorten: vloeibaar kristal en microspiegel. In het eerste geval zal de projector compacter zijn, de ogen zullen het beeld niet moe worden. Micromirror-apparaten worden gekenmerkt door een hoge beeldkwaliteit, maar hebben tegelijkertijd een nadelig effect op het zicht.

Stap 4

Let bij het kopen van een projector vooral op het formaat en de beschikbaarheid van beugels. Plan de locatie van dit apparaat in uw kamer voordat u het koopt. Er zijn ook een aantal extra functies: de mogelijkheid om de geometrie aan te passen, digitale zoom, tooltips, de beeldverhouding wijzigen, enzovoort. Bedenk hoe belangrijk ze voor u zijn om uw aankoopprijs te beïnvloeden.

Aanbevolen: