Hoe Kies Je Een Flitser Voor Je Camera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Flitser Voor Je Camera
Hoe Kies Je Een Flitser Voor Je Camera
Anonim

Elke fotograaf, professioneel of amateur, heeft wel eens foto's moeten maken in donkere kamers. Op zulke momenten heb je er vaak van gedroomd om een flitser voor jezelf te kiezen, waarmee je onder alle omstandigheden betere en mooiere foto's kunt maken. Om de juiste flitser te kiezen, moet u de belangrijkste kenmerken kennen, waar u eerst op moet letten.

Hoe kies je een flitser voor je camera
Hoe kies je een flitser voor je camera

instructies:

Stap 1

Het richtgetal is een van de belangrijkste kenmerken van een flitser, die het maximale vermogen aangeeft. Deze indicator bepaalt de maximale afstand in meters vanaf waar je een hoogwaardige opname kunt maken bij een diafragma van 1 en ISO 100. Dat wil zeggen, hoe groter deze eigenschap, hoe hoger de maximale flitsoutput zal zijn.

Stap 2

TTL is een speciale technologie waarbij de camera automatisch het omgevingslicht in een kamer meet en een bepaald flitsniveau instelt om het meest correct belichte frame te verkrijgen. Vaak zal de flits een voorlopige puls afgeven voordat een foto wordt gemaakt om de verlichting te beoordelen. TTL-technologieën verschillen afhankelijk van de fabrikant, Cannon gebruikt bijvoorbeeld E-TTL en Nikon gebruikt i-TTL.

Stap 3

Automatisch zoomen. Deze functie wordt gebruikt wanneer de fotograaf de brandpuntsafstand verandert. Daarom is de flitser uitgerust met een automatische zoomlens om een specifieke verandering in brandpuntsafstand aan te passen. Het principe van deze functie is dat de diffusorlens, die zich voor de flitslamp bevindt, beweegt en de lichtverspreiding verandert. Hierdoor past de flitser zich automatisch aan de foto die je maakt, of het nu een close-up portret (opname met een lange brandpuntsafstand) of een groepsfoto is.

Stap 4

Minimale oplaadtijd - dit kenmerk wordt aangegeven als de flitser nieuwe AA-batterijen gebruikt. Deze indicator is vooral belangrijk als je reportages gaat maken waarbij veel afhangt van de snelheid van het opladen van de flitser.

Stap 5

Belichtingsregeling - Dit kenmerk toont de beschikbare opnamemodi, bijvoorbeeld rode-ogenverwijdering, flitswaardevergrendeling, FP-synchronisatie, langzame synchronisatie, enzovoort.

Stap 6

Door de aanwezigheid van een draaibare kop kunt u de richting van de lichtstroom veranderen, bijvoorbeeld naar de zijkant of naar het plafond.

Aanbevolen: