Hoe Kies Je Een Camera Voor Een Amateur?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Camera Voor Een Amateur?
Hoe Kies Je Een Camera Voor Een Amateur?

Video: Hoe Kies Je Een Camera Voor Een Amateur?

Video: Hoe Kies Je Een Camera Voor Een Amateur?
Video: How To CHOOSE The RIGHT CAMERA For YOU?? 2024, April
Anonim

Een digitale camera die is ontworpen voor amateurfotografie verschilt natuurlijk van een camera op professioneel niveau in zwakkere mogelijkheden, maar hij is perfect voor alledaagse opnamen, waar de meeste van deze opties niet nodig zijn. Om een goede amateurcamera te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal nuances - van de basismogelijkheden en kenmerken van het apparaat tot de aanwezigheid van extra functies erin.

Hoe kies je een camera voor een amateur?
Hoe kies je een camera voor een amateur?

instructies:

Stap 1

Let op de grootte van de digitale camerasensor. Deze parameter is verantwoordelijk voor de uiteindelijke afbeeldingsresolutie en hoe hoger deze waarde, hoe meer pixels de afbeelding zal bevatten. Het verschil bij het fotograferen met een camera met een lagere resolutie en een camera met een hoge waarde van deze parameter zal echter alleen merkbaar zijn bij het afdrukken van foto's in grote formaten.

Stap 2

Voor amateur-opnamen en het afdrukken van foto's in het gebruikelijke 10 x 15-formaat zijn camera's zelfs met 4 megapixels voldoende, terwijl de meeste moderne amateurcamera's zijn uitgerust met een matrix met een resolutie van meer dan 12 megapixels.

Stap 3

Denk aan de fysieke grootte van de sensor, die bepaalt hoe groot het dynamisch bereik en de hoge gevoeligheid inherent zijn aan de camera. Hoe hoger dit cijfer, hoe minder digitale ruis er zal zijn in foto's die zijn gemaakt bij weinig licht.

Stap 4

In amateurcamera's variëren matrices van 1/2, 3 "- voor budgetmodellen, tot 1/1, 6" - voor topmodellen. Opgemerkt moet worden dat de resolutie van de matrix en de fysieke grootte ervan met elkaar verband houden: de kwaliteit van de uiteindelijke afbeeldingen is slechter, hoe meer megapixels er zijn per oppervlakte-eenheid van de matrix. Dat wil zeggen, de verhoogde resolutie van de matrix met zijn altijd kleine afmetingen verhoogt de kwaliteit van afbeeldingen niet.

Stap 5

Merk op hoe de camera in staat is om verre objecten te fotograferen. Deze eigenschap van de camera kan worden beoordeeld aan de hand van een parameter als de zoomverhouding. Het apparaat met de hoogste vergrotingswaarden moet worden gekozen als u van plan bent het vaak te gebruiken voor het fotograferen van verre onderwerpen. In andere gevallen kan deze waarde overbodig zijn. Voor een compacte budgetcamera is een vergrotingsfactor van 5-8x voldoende.

Stap 6

Verschillende opnamestanden en hun aantal kunnen een belangrijke rol spelen bij het kiezen van een camera. Met behulp van automatische standen kunnen beginnende amateurfotografen niet nadenken over de camera-instellingen. Handmatige modi zullen op hun beurt geavanceerde gebruikers helpen om de sluitertijd, het diafragma en andere parameters zelf aan te passen. Voor de meeste hobbyapparaten zijn de modi Portret, Sport, Landschap, Kinderen en Nachtscène standaard. Handmatige modi kunnen worden weergegeven als Handmatig, Diafragmaprioriteit, Sluiterprioriteit.

Aanbevolen: