Hoe De Flitser Op De Camera Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Flitser Op De Camera Uit Te Schakelen?
Hoe De Flitser Op De Camera Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Flitser Op De Camera Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Flitser Op De Camera Uit Te Schakelen?
Video: How to enable or disable flash in Nikon DSLR 2024, April
Anonim

Een miniatuurlichtbron die in de camera is ingebouwd, een flitser genaamd, kan de fotograaf helpen om het onderwerp tijdelijk te verlichten. Bij goede verlichting en overdag is de flitser echter vaak niet nodig, en soms bederft het de foto's, zodat je hem gewoon uit kunt zetten.

Hoe de flitser op de camera uit te schakelen?
Hoe de flitser op de camera uit te schakelen?

Het is nodig

gebruikershandleiding camera

instructies:

Stap 1

Schakel de flitser uit in de camera-instellingen. Lees de instructies die bij je camera zijn geleverd of probeer de flitser uit te schakelen met de bliksemschicht op de camerabody door op de knop te drukken. Houd tegelijkertijd het scherm in de gaten - er moet een pictogram met de afbeelding van een doorgestreepte bliksem of een bijbehorende inscriptie verschijnen. Selecteer bij het fotograferen van mensen de modus voor rode-ogenreductie die wordt aangegeven door het oogpictogram.

Stap 2

Schakel de automatische modus uit. Schakel over naar een opnamemodus waarin u geen flitser hoeft te gebruiken: semi-automatisch, landschap of sport. Als je besluit om in de handmatige modus te fotograferen, pas dan eerst zelf de lichtparameters aan. Bestudeer de literatuur over het onderwerp van tevoren om goede foto's te maken.

Stap 3

Als u een DSLR of een geavanceerde digitale camera met zelfopklapbare flitser gebruikt, kunt u de flitser eenvoudig met uw hand afdekken (knipperen) of met uw vinger vasthouden. Schakel de flitsloze modus in. Als u weet hoe u de instellingen in de handmatige modus moet instellen, selecteert u "A", "M" of "P" op de camera.

Stap 4

Controleer de instellingen voor uw cameramodel als u in de automatische modus wilt fotograferen. Zoek het item over flash in het menu van het apparaat (als het menu in het Engels is, zoek dan naar het woord flash). Schakel de sectie "Auto flash aan" of "Auto flash selection" in het menu uit.

Stap 5

Als u een filmcamera gebruikt, schakelt u de flitser uit met de speciale schakelaar als de camera de mogelijkheid heeft om de film automatisch terug te spoelen. Als alleen handmatig terugspoelen van de band mogelijk is, schakelt u de flitser uit door de batterijen van de camera te verwijderen voordat u de lens opent.

Stap 6

Schakel de flitser uit met de schakelaar er direct op, of koppel de flitser los van het apparaat. Raak de flitscontacten niet aan.

Aanbevolen: