Hoe Kies Je Een Flitser?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Flitser?
Hoe Kies Je Een Flitser?

Video: Hoe Kies Je Een Flitser?

Video: Hoe Kies Je Een Flitser?
Video: FLITSEN MET EEN REPORTAGEFLITSER Is Makkelijker Dan Je Denkt! 2024, April
Anonim

Het werk en de creativiteit van een fotograaf is ondenkbaar zonder een kwaliteitsflitser, of fotografie nu je beroep of je favoriete hobby is. Als je fotografie serieus wilt nemen en een professionele camera wilt gebruiken, zul je een flitser moeten vinden die goed is en geschikt is voor jouw doel. Fotowinkels bieden een enorme keuze aan verschillende flitsers, en in dit artikel zullen we het hebben over de criteria en kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een flitser.

Let bij het kiezen van een flitser op het maximale vermogen
Let bij het kiezen van een flitser op het maximale vermogen

instructies:

Stap 1

Let bij het kiezen van een flitser op het richtgetal, oftewel het maximale vermogen. Het richtgetal is de afstand waarop je een hoogwaardige en correcte opname kunt maken met een diafragma van 1 en een gevoeligheid van 100.

Stap 2

Let ook op TTL - een parameter die de bepaling van de flitsoutput beïnvloedt, afhankelijk van de belichting van het frame. Een andere belangrijke flitsparameter is de aanwezigheid van een automatische zoomfunctie, waarmee u de afstand tot het onderwerp kunt wijzigen zonder de focus te verliezen en licht van betere kwaliteit te geven.

Stap 3

Als flitsprestaties belangrijk voor je zijn, bijvoorbeeld als je reportagefotografie doet, koop dan een flitser met een hoge oplaadsnelheid van de batterij.

Stap 4

Ook hebben sommige flitsers een belichtingsregeling in verschillende opnamestanden en hebben sommige flitsers een kantelbare lichtkop.

Stap 5

Met de draaibare kop kun je de lichtstraal van de flitser naar boven, naar de zijkant of richting de diffuser richten, wat verschillende lichteffecten in de foto geeft.

Stap 6

Richt u bij het kopen van een flitser, naast het selecteren van de bovenstaande parameters, op uw eigen financiële mogelijkheden. Flitsers kunnen budget, semi-professioneel en professioneel zijn, en verschillen dienovereenkomstig in prijs en eigenschappen.

Stap 7

Goedkope flitsers worden niet aanbevolen voor aanschaf vanwege het kleine aantal handige functies - dergelijke flitsers hebben bijvoorbeeld geen roterende kop, wat betekent dat ze niet verschillen van ingebouwde flitsers in iets anders dan lichtopbrengst.

Stap 8

Een betere optie, geschikt voor een beperkt budget, is een semi-professionele flitser. Deze flitser is geschikt voor als u zich niet bezighoudt met complexe professionele fotografie als beroep en kunstvorm, maar u wel hoogwaardige foto's wilt ontvangen van gedenkwaardige evenementen en interessante plaatsen.

Stap 9

Als het je doel is om reportages te maken, in moeilijke omstandigheden te werken en geld te verdienen met fotografie, koop dan een professionele flitser met hoog vermogen en een minimale oplaadperiode. Als je gespecialiseerd bent in fotografie in macrostijl, heb je een close-focal macroflitser nodig.

Aanbevolen: