Hoe De Sluitertijd Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Sluitertijd Te Verhogen?
Hoe De Sluitertijd Te Verhogen?

Video: Hoe De Sluitertijd Te Verhogen?

Video: Hoe De Sluitertijd Te Verhogen?
Video: CAMERA SETTINGS | SHUTTER SPEED TIPS 2024, Mei
Anonim

Belichting is de tijdsperiode waarin licht het fotografische materiaal of de matrix in het geval van digitale camera's beïnvloedt. De sluitertijd wordt bepaald door de belichtingstijd (de tijd dat de sluiter open was). Belichting is een van de belangrijkste parameters in fotografie en de duur ervan beïnvloedt vaak niet alleen de kwaliteit van de foto's, maar ook de stemming of gedachte die de fotograaf wilde overbrengen.

Hoe de sluitertijd te verhogen?
Hoe de sluitertijd te verhogen?

instructies:

Stap 1

Lees de instructies die bij uw camera zijn geleverd voor het inschakelen van de sluiterprioriteitmodus. Dit is de gemakkelijkste en handigste modus. Meestal wordt dit aangeduid met de Engelse letter S (van de Engelse uitdrukking Sluitertijd). Wijzig in deze modus de belichtingstijd met het besturingswiel of via het menu. De camera selecteert automatisch het diafragma op basis van de verlichting van het object en de gevoeligheid van de matrix.

Stap 2

U kunt de belichtingsparameters ook handmatig instellen. Dit commando wordt in de regel aangeduid met de letter M (vertaald uit het Engels betekent het woord handmatig) en stelt u in staat om de fotograaf niet alleen de sluitertijd, maar ook het diafragma in te stellen. Meestal wordt deze modus gebruikt om een aantal specifieke problemen op te lossen of om de beperkingen van het belichtingsmeetsysteem van de camera te omzeilen.

Stap 3

Als u de eigenaar bent van een compactcamera waarin de sluitertijdmodus niet is voorzien, laat u dan niet ontmoedigen! Stel de modus gewoon in op selecteerbare scènes of scènes. Vrijwel alle camera's hebben vergelijkbare functies. Met sommige cameramodellen kunt u de parameters van diafragma en sluitertijd beide tegelijk wijzigen, zonder de programmamodus te verlaten, aangeduid met de letter P (vertaald uit het Engels, het woord programma).

Stap 4

Zet je camera op vuurwerkmodus en je krijgt een vrij lange sluitertijd. In dit geval wordt aanbevolen om de camera op een statief te monteren (om schudden te voorkomen) en het juiste diafragma voor verlichting te selecteren. Deze modus wordt het best gebruikt voor fotografie bij weinig licht (vandaar de naam).

Stap 5

Vergeet de relatie tussen gevoeligheid, diafragma en sluitertijd niet. Als er altijd rekening wordt gehouden met deze parameters en overeenkomt met elkaars modi, krijgt u zeker hoogwaardige en interessante foto's.

Aanbevolen: