Hoe De Camerafirmware Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Camerafirmware Te Wijzigen
Hoe De Camerafirmware Te Wijzigen

Video: Hoe De Camerafirmware Te Wijzigen

Video: Hoe De Camerafirmware Te Wijzigen
Video: Canon DSLR firmware update for all models | How to 2024, April
Anonim

De firmware is in feite analoog aan het besturingssysteem voor een digitale camera. Het vervangen van de firmware is niet altijd nodig. Als je camera goed werkt, moet je hem niet opnieuw flashen. Vaker wel dan niet, lost bijgewerkte software bugs op of voegt functionaliteit toe aan het apparaat.

Camera
Camera

Noodzakelijk

  • - Toegang tot internet;
  • - Kaartlezer;
  • - USB-kabel;
  • - Gebruikershandleiding;
  • - Toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Het is een goed idee om direct na aanschaf van een nieuwe camera op de website van de fabrikant te kijken voor updates. Dan kunt u meerdere keren per jaar controleren of er nieuwe firmware beschikbaar is. Helaas investeren camerafabrikanten vaak niet in firmware-ontwikkeling voor oudere modellen. Als uw camera dus twee generaties verouderd is, heeft het geen zin om naar nieuwe software te zoeken. Maar geef dit idee niet helemaal op. Voor de Canon Rebel XS, die in 2008 werd uitgebracht, was bijvoorbeeld tot oktober 2010 nieuwe firmware te vinden.

Stap 2

Ontdek de huidige firmwareversie. Hoewel veel digitale camera's software-updates toestaan. Het is echter niet altijd eenvoudig om de huidige firmwareversie te controleren. In de regel is deze informatie verborgen. Het is te vinden in het menu voor het instellen van de datum en de helderheid van het LCD-scherm. Tips voor het vinden van het nummer en de versie van de firmware voor afzonderlijke cameramodellen vindt u in de gebruikershandleiding.

Stap 3

Zoek de firmwarepagina voor uw camera op internet. Als je eenmaal de softwareversie hebt gevonden, ga je naar de website van de camerafabrikant en controleer je op nieuwere firmwareversies. U kunt het beste naar het trefwoord cameramodel zoeken. Als dit niet helpt, probeer dan handmatig naar bestanden te zoeken. De firmware-update is soms te vinden in het gedeelte met drivers, downloads of software.

Stap 4

Lees de installatie-instructies en neem voorzorgsmaatregelen. Het is absoluut noodzakelijk dat u de gedetailleerde instructies voor het bijwerken van uw camera zorgvuldig leest. Dit proces is verschillend voor verschillende modellen. Het is meestal erg moeilijk om fouten te herstellen. Het knipperproces zou u niet moeten afschrikken, aangezien het veilig is als u de instructies opvolgt.

Stap 5

Om het proces van het wijzigen van software zo comfortabel mogelijk te maken, volgt u twee eenvoudige regels. Zorg er eerst voor dat de camera nieuwe batterijen heeft en zet hem niet uit tijdens de update. Als het knipperen wordt onderbroken, kunnen de lege batterijen niet doorgaan. In dit geval moet u reparaties uitvoeren bij een servicecentrum. Ten tweede, zorg ervoor dat u geheugensticks en USB-kabels van een gecertificeerde fabrikant gebruikt.

Stap 6

De firmware installeren. Sommige fabrikanten maken het firmware-updateproces heel eenvoudig. Eigenaars van Olympus kunnen bijvoorbeeld de Olympus Digital Camera Updater-app downloaden. Het controleert automatisch de apparaten die op de computer zijn aangesloten en biedt indien nodig aan om de firmware bij te werken. Voor de meeste merken moet u echter iets meer actie ondernemen. Het typische updateproces is als volgt: Een installatiebestand of applicatie die de firmware-update voor uw camera bevat, wordt gedownload naar uw computer. Na het downloaden wordt de firmware gekopieerd naar een geformatteerde geheugenkaart. Vervolgens moet u de geheugenkaart in de camera plaatsen en de instructies volgen om de update in het apparaatmenu te starten.

Aanbevolen: