Hoe U Optica Voor Uw Camera Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Optica Voor Uw Camera Kiest
Hoe U Optica Voor Uw Camera Kiest

Video: Hoe U Optica Voor Uw Camera Kiest

Video: Hoe U Optica Voor Uw Camera Kiest
Video: Digitaal filmmaken - alles wat u wilt weten over statieven, tassen en reflectoren 2024, April
Anonim

Terwijl een gewone goedkope "zeepschaal" genoeg kan zijn voor een amateurfotograaf om foto's te maken, kan een professionele fotograaf niet zonder goede apparatuur. Kwalitatief hoogwaardige camera's hebben meestal verwisselbare lenzen, die je moet kunnen kiezen.

Hoe u optica voor uw camera kiest
Hoe u optica voor uw camera kiest

instructies:

Stap 1

De kwaliteit van het resulterende beeld hangt grotendeels af van de parameters van de gebruikte optica. Om de juiste te kiezen, moet u de belangrijkste kenmerken van de lens begrijpen.

Stap 2

Let bij het kopen van een camera met een kwaliteitslens op de mogelijkheid van vervanging. Gebruik geen camera's met een vaste lens. Moderne camera's gebruiken een bajonetvatting waarmee u ze in een kwestie van seconden kunt verwisselen.

Stap 3

Begin uw lensselectie door online te zoeken naar informatie over welke verwisselbare lenzen door de fabrikant worden aanbevolen voor uw camera. Met de aanbevolen lenzen ben je verzekerd van foto's van hoge kwaliteit. Omgekeerd kan zelfs een objectief van een andere fabrikant met een geschikt vattingtype onbevredigende resultaten opleveren, omdat het niet is getest op compatibiliteit met deze camera.

Stap 4

Zorg er bij het kopen van optiek voor dat u een camera meeneemt om de kwaliteit van de resulterende beelden ter plaatse te controleren. Goede fotowinkels hebben de mogelijkheid om een testfoto op een groot scherm weer te geven, waardoor je de kwaliteit van je aankoop beter kunt beoordelen. Onthoud dat het kopen van alternatieve fabrikanten, soms kosteneffectief, voor veel problemen kan zorgen.

Stap 5

Vermijd het gebruik van lenzen waarvoor adapters nodig zijn om te monteren. Niet alle adapters zorgen voor de bediening van alle lensopties, bijvoorbeeld autofocus. Bovendien verandert de adapter de brandpuntsafstand van de lens, wat de parameters negatief beïnvloedt. Vooral op het scherpstelbereik.

Stap 6

Als een lens van een ander bedrijf zonder adapter op je camera past, wil dat nog niet zeggen dat hij ook werkt. Een moderne lens is een complex elektromechanisch apparaat dat via speciale protocollen met een camera communiceert. Als deze protocollen verschillen, werkt de lens mogelijk niet of van tijd tot tijd defect.

Stap 7

Houd er rekening mee dat een zoomlens, met al zijn voordelen, qua beeldkwaliteit uiteraard inferieur is aan een lens met een vaste brandpuntsafstand. De aanwezigheid van verwisselbare optica veronderstelt alleen de selectie voor een bepaald type opname. Als je een kwaliteitslens wilt kopen voor een specifiek type opname, bijvoorbeeld portret, koop dan een portretlens zonder zoom. Het ontbreken van zoom maakt de lens eenvoudiger en betrouwbaarder, de kwaliteit van optische uitlijning is hoger. Bovendien daalt de prijs ervan.

Stap 8

Een belangrijke parameter van de lens is de diafragmaverhouding, of relatieve opening, deze wordt aangegeven met een verhouding, bijvoorbeeld 1: 3, 5. Hoe groter deze is, hoe beter. Zo is een lens met een 1: 2, 8 diafragmaverhouding beter dan een 1: 3, 5 lens, maar ook duurder. Lensparameters worden meestal op de voorkant van de lenscilinder geschreven, bijvoorbeeld 2, 8/24. Dit betekent dat de lens vast staat, het relatieve diafragma 2, 8 en de brandpuntsafstand 24 is. In de praktijk is het zelden mogelijk om te profiteren van een lens met een relatief diafragma hoger dan 1: 2, 8.

Aanbevolen: