Hoe U Batterijen Voor Uw Camera Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Batterijen Voor Uw Camera Kiest
Hoe U Batterijen Voor Uw Camera Kiest

Video: Hoe U Batterijen Voor Uw Camera Kiest

Video: Hoe U Batterijen Voor Uw Camera Kiest
Video: iPhone 4 voorcamera vervangen - Fixjeiphone 2024, April
Anonim

Alle digitale camera's kunnen worden ingedeeld in twee typen, afhankelijk van het soort batterij dat ze gebruiken. Het eerste type: camera's met een losse oplaadbare batterij die alleen geschikt is voor een bepaald model of een bepaalde serie. Het tweede type: digitale camera's aangedreven door klassieke AA (vinger) of AAA (pinnetje) batterijen. Beide typen hebben hun voordelen: de eerste optie is handig vanwege de lage kosten, aangezien: vereist geen aankoop van extra batterijen. De voordelen van het tweede type zijn dat de batterijen uitwisselbaar zijn en dat je meerdere sets batterijen kunt gebruiken tijdens het reizen.

Hoe u batterijen voor uw camera kiest
Hoe u batterijen voor uw camera kiest

Het is nodig

Handleiding camera

instructies:

Stap 1

Als uw camera wordt gevoed door een afzonderlijke oplaadbare batterij, kunt u deze alleen vervangen door een identieke of vergelijkbare batterij aan te schaffen. Dit kan in een winkel die het betreffende product verkoopt, of door het gewenste model op internet te bestellen. Gezien het feit dat zo'n batterij meestal drie tot vier jaar meegaat. Het is daarom beter om vooraf een extra accu aan te schaffen.

Stap 2

Als het gaat om AA- of AAA-batterijen, is het iets eenvoudiger. Het eerste dat u moet doen, is beslissen over de capaciteit van de toekomstige batterij. Je moet uitgaan van het volgende principe: hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer de camera kan werken zonder op te laden. Maar zo'n batterij duurt ook wat langer om op te laden. Zorg ervoor dat u de handleiding van uw digitale camera leest. Sommige cameramodellen werken niet correct met batterijen die te klein of te groot zijn.

Stap 3

AAA- en AA-batterijen zijn onderverdeeld in twee typen: lithium-ion (LiON) of alkaline. Het eerste type is goedkoper en betaalbaarder. De voordelen van het tweede type zijn dat hun capaciteit in de regel iets hoger is dan die van lithium-ionen en dat het totale aantal laadcycli veel hoger is.

Aanbevolen: