Hoe Sony-lens Te Demonteren

Inhoudsopgave:

Hoe Sony-lens Te Demonteren
Hoe Sony-lens Te Demonteren

Video: Hoe Sony-lens Te Demonteren

Video: Hoe Sony-lens Te Demonteren
Video: Sony 16-50mm Kit Lens Disassembly Tutorial 2024, April
Anonim

Lenzen op Sony-camera's worden op dezelfde manier gedemonteerd als lenzen van andere fabrikanten. Desondanks kunnen er verschillen zijn in de volgorde van acties. Dit geldt ook voor apparaten van dezelfde serie camera's.

Hoe Sony-lens te demonteren
Hoe Sony-lens te demonteren

Noodzakelijk

  • - onderhoudshandleiding;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Download de demontageservicehandleiding voor uw cameralensmodel. U kunt het bestellen op de officiële website van de fabrikant of gedetailleerde informatie vinden op verschillende thematische forums en sites. Laat u bij het demonteren ook leiden door het doel waarvoor u het nodig heeft. Als alleen voor reiniging, dan is onvolledige demontage voldoende. Zoek ook naar demontagehandleidingen op speciale sites en forums.

Stap 2

Koop een speciale lensdemontageset. Houd er rekening mee dat u voor deze procedure vaardig moet zijn in het demonteren van camera's en lenzen, aangezien het vrij moeilijk is en u de eigenaardigheden van de locatie van een bepaalde lens in een bepaald model moet kennen. Volg zorgvuldig de handleiding, vergeet ook niet de basisregels te volgen - een schoon, vlak oppervlak, bij voorkeur bedekt met een zachte doek. Dit is nodig omdat je de lenzen kunt bekrassen.

Stap 3

Als u niet zeker weet of u de lens thuis kunt demonteren, breng uw lens dan naar een speciaal servicecentrum dat werkt met fotoapparatuur van Sony.

Stap 4

Besteed bij het kiezen van een dienst speciale aandacht aan de reputatie van het bedrijf en gebruikersrecensies. Ze moeten u ook een positief werkresultaat garanderen. Ondanks de redenen waarom u de lens van uw camera wilt demonteren, is het altijd de beste optie om diensten van derden te gebruiken, want zelfs met een speciale kit en servicehandleiding thuis is deze handeling zeer, zeer moeilijk uit te voeren, vooral als je bent niet bekend met ontwerpaspecten.

Stap 5

Als u een geldige garantie voor de lens heeft, gebruik dan de diensten van professionals om demontage uit te voeren, zodat er in de toekomst geen problemen zullen zijn met mechanische interferentie in het ontwerp.

Aanbevolen: