Hoe De Wagen Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Wagen Te Demonteren?
Hoe De Wagen Te Demonteren?

Video: Hoe De Wagen Te Demonteren?

Video: Hoe De Wagen Te Demonteren?
Video: Opgeblazen motor demonteren & hoe werkt een motor? 2024, April
Anonim

Een van de smerigste plekken op een fiets is de trapas. In dit opzicht worden fietsers van tijd tot tijd geconfronteerd met de noodzaak om de koets te demonteren en te reinigen van vuil. Om dit proces uit te voeren, is het noodzakelijk om van tevoren de nodige hulpmiddelen voor te bereiden.

Hoe de wagen te demonteren?
Hoe de wagen te demonteren?

instructies:

Stap 1

Zet de fiets in een comfortabele positie zodat hij niet valt als er iets is. Het is een feit dat het verwijderen van de wagen enige inspanning vergt, en de instabiliteit van de constructie kan dit sterk belemmeren.

Stap 2

Verplaats de fietsketting naar het kleinste aandrijftandwiel en verwijder deze. Er zijn twee gaten in de laars, waarin het juiste gereedschap wordt gestoken en vervolgens het onderdeel van de verbindingsstang wordt losgeschroefd. Onder de koffer zie je een holle bout die de zeshoeken met 10 losschroeft, terwijl je de pedalen vasthoudt.

Stap 3

Trek de ring die zich onder de bout bevindt naar buiten en verwijder de binnenste schroef van de trekker volledig. Schroef de trekker los van de drijfstang en verwijder deze van de wagen. Herhaal dezelfde bewerking voor de tweede as.

Stap 4

Pak de speciale sleutel en draai de rechter borgmoer los die zich aan de linkerkant van de slede bevindt. In dit geval moet u enige moeite doen, maar overdrijf het niet om de sleutel niet te scheuren en het onderdeel te beschadigen. Sommige fietsontwerpen hebben deze moer niet.

Stap 5

Steek de steeksleutel voor de slede in de gleuf. Gebruik een verstelbare sleutel om de linker adapterbeker, die rechtse schroefdraad heeft, van het frame te schroeven. Gebruik hierbij gereedschap met lange handvatten om het draaien en het uitoefenen van kracht te vergemakkelijken. Verwijder de linker cup met het lager.

Stap 6

Ga naar de rechterkant van de fiets waar de tandwielen zich bevinden. Gebruik een vergelijkbare techniek om de rechter kom los te schroeven van het frame, dat een linkse schroefdraad heeft. Doe een inspanning indien nodig.

Stap 7

Verwijder de cartridge of de rechter asbeker van de fietsstructuur. Het wordt dus in rekening gebracht. Reinig het systeem van vet met een doek en spoel vervolgens alle onderdelen af in een oplosmiddel, bijvoorbeeld in kerosine. Als ze droog zijn, smeer je de koets en plaats je hem terug op de fiets.

Aanbevolen: