Een Digitale Spiegelreflexcamera Controleren

Inhoudsopgave:

Een Digitale Spiegelreflexcamera Controleren
Een Digitale Spiegelreflexcamera Controleren

Video: Een Digitale Spiegelreflexcamera Controleren

Video: Een Digitale Spiegelreflexcamera Controleren
Video: Test a Used Camera in 10 Minutes: Checklist For Buying Used DSLRs / Mirrorless Cameras 2024, April
Anonim

Eindelijk, na veel nadenken en onderzoek, heb je de keuze gemaakt voor een digitaal cameramodel. Het is tijd om de kwaliteit ervan te controleren voordat u een aankoop doet. Maar hoe controleer je het, waar klik je op, waar moet je kijken en wat moet je nog meer doen voordat je naar de kassa gaat om te betalen?

Een digitale spiegelreflexcamera controleren
Een digitale spiegelreflexcamera controleren

instructies:

Stap 1

Controleer de sluitervertraging. Stel de camera in op de maximale beeldkwaliteit, zet de autofocusverlichting, liquid crystal display aan. Geef de camera meer "taken" en maak vervolgens een opname, waarbij u erop let hoe snel de camera de taak aankan. Als het scherm langer dan een seconde uitschakelt voordat de voltooide foto wordt weergegeven, kunnen we concluderen dat dit niet van toepassing is op modellen met een grote sluitervertraging.

Stap 2

Controleer de matrix op dode pixels. Zet de flitser uit, stop de camera onder de toonbank en maak een foto van iets donkers, of vraag het aan uw verkoper. Als de lensdop niet automatisch is, maak dan een foto zonder deze te verwijderen. Deze opname moet bij alle handmatige belichtingen worden gedaan. Als u in het donker fotografeert, zorgt u ervoor dat alle pixels van de sensor in goede staat zijn. Als er bij het bekijken van een kader gekleurde of lichtpunten verschijnen, betekent dit dat er dode pixels op de matrix zitten.

Stap 3

Controleer de zoomlensaandrijving. Terwijl u naar de monitor van de camera kijkt, drukt u de zoomhendel iets omlaag. Het beeld moet geleidelijk afnemen en toenemen, en er mogen geen krakende geluiden en vreemde ruis zijn.

Stap 4

Inspecteer de cameralens op lensdefecten.

Stap 5

Controleer op onscherpte rond de randen van het frame. Stel de camera instellingen in en maak 4 foto's van een kalender, poster of schilderij zodanig dat de camera parallel staat aan het vlak van het onderwerp. De foto moet vloeiend worden vergroot vanuit het midden naar de randen van het frame.

Stap 6

Controleer de uitlijning van het scherpstelsysteem. Camera-instellingen configureren. Teken een kruis op een stuk papier - een soort "doel" om te focussen - en leg het op tafel. Maak vanaf een korte afstand 6 opnames van het blad in een hoek van 45 graden. Verplaats tegelijkertijd het centrale focuspunt naar het getekende "doel". De foto's moeten duidelijk scherp zijn in het doelgebied.

Stap 7

Controleer de camera-elektronica. Stel Auto en Zoom in op ongeveer het middelpunt. Maak een foto van de verduisterde hoek van de winkel met de flits aan en de tweede foto van het uitzicht vanuit het raam. Bestudeer ze zorgvuldig en evalueer de scherpte in het midden van het frame, kleurweergave, vervorming aan de randen van de foto, scherpte in de hoeken van de foto.

Aanbevolen: