Geluid Opnemen

Inhoudsopgave:

Geluid Opnemen
Geluid Opnemen

Video: Geluid Opnemen

Video: Geluid Opnemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, April
Anonim

Dus je hebt besloten om thuisopnames te maken en het goed te doen. Er zijn verschillende factoren die de kwaliteit van een geluidsopname beïnvloeden. De belangrijkste factoren zijn het niveau van geluidsisolatie in de kamer, evenals de kwaliteit van de opnameapparatuur. Laten we deze factoren eens nader bekijken, zodat u de best mogelijke geluidskwaliteit uit uw opnamen kunt halen. Volg gewoon onze richtlijnen.

Zorg voor goede apparatuur om een geluidsopname van hoge kwaliteit te bereiken
Zorg voor goede apparatuur om een geluidsopname van hoge kwaliteit te bereiken

instructies:

Stap 1

U moet beginnen met de selectie van apparatuur. Het eerste dat u hoeft te doen, is een microfoon kiezen. Om slechts één stem op te nemen, is één microfoon voldoende, en als je tegelijkertijd het spelen van een akoestische gitaar gaat opnemen, dan heb je ook een voorversterker (voorversterker) met een piëzo-transducer nodig. Het opnemen van geluiden gemaakt door een elektrische gitaar gaat anders. Je hebt een versterker nodig, zonder welke je niet echt je eigen muziek kunt opnemen en beluisteren. Ook monitorakoestiek in de vorm van koptelefoons, near-, far- en middlefield-monitors en andere handige zaken zijn niet overbodig.

Stap 2

Zorg voor de kwaliteit van de geluidskaart die op uw pc is geïnstalleerd. Het bereik mag niet minder zijn dan 192 kHz. De voorversterker mag niet veel lawaai maken. De beste optie zou een buizenversterker zijn.

Stap 3

Vergeet het aansluiten van draden en kabels niet, waarvan u er veel nodig zult hebben. Kies flexibele draden met een anti-corrosie coating. Dit is belangrijk omdat een slechte aansluiting van elementen van je thuisopnamestudio zeker invloed zal hebben op de geluidskwaliteit (je weet zelf in welke richting).

Stap 4

Bij het kiezen van een interface voor het aansluiten van audioapparatuur op een computer, stop dan bij FireWare of USB. De eerste optie heeft de voorkeur.

Stap 5

Er zijn geen speciale vereisten voor de pc zelf. Hoe krachtiger het is, hoe meer u de kwantiseringsfrequentie van geluidsgolven kunt verhogen. Op basis hiervan kun je beter kiezen voor een 2 of 4-core processor met minimaal 4 GB RAM.

Stap 6

Het is ook de moeite waard om op internet naar programma's te zoeken voor het verwerken en invoeren van geluiden op een pc. Er zijn er veel, maar je kunt zelf de juiste kiezen.

Stap 7

De ruimte waarin de opnamestudio komt te staan, moet aan alle geluidsisolatievoorwaarden voldoen. Muren met een plafond moeten worden afgedekt met een laag isolatiemateriaal. U kunt gebruik maken van traditionele geluidswerende materialen of kiezen voor een phonostop, phonostep of phonostrip. Dergelijke materialen zijn veel duurder dan traditionele materialen, maar ook zuiniger.

Aanbevolen: