Geluid Opnemen Van Een Geluidskaart

Inhoudsopgave:

Geluid Opnemen Van Een Geluidskaart
Geluid Opnemen Van Een Geluidskaart

Video: Geluid Opnemen Van Een Geluidskaart

Video: Geluid Opnemen Van Een Geluidskaart
Video: Record Soundcard Output Easily with REAPER 2024, April
Anonim

Elke moderne computer wordt geleverd met een geluidskaart. De aanwezigheid van een geluidskaart maakt het niet alleen mogelijk om binnenkomende geluidssignalen te reproduceren, maar ook op te nemen. Met zijn hulp kun je gemakkelijk je zang opnemen en een muziekinstrument bespelen, je vriend die poëzie voorleest of je moeder sprookjes vertelt aan je kleine broertje.

Geluid opnemen van een geluidskaart
Geluid opnemen van een geluidskaart

Noodzakelijk

PC met geluidskaart, microfoon (of gitaar), geluidseditor (optioneel)

instructies:

Stap 1

Zoek de snelkoppeling naar de luidspreker in het Configuratiescherm. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer geluidsvolume-instellingen. Zorg ervoor dat het volume voor alle toepassingen op het maximum staat.

Stap 2

Zoek in de standaardprogramma's voor uw besturingssysteem uw audio-opnametoepassing. Installeer desgewenst een andere geluidseditor waarmee u niet alleen geluid kunt opnemen, maar ook kunt bewerken.

Stap 3

Zoek aan de zijkant of achterkant van uw computer de microfooningang (meestal rood), die grenst aan de luidsprekeruitgang (groen). Sluit uw microfoon aan met een standaard minijack-kabel of een jack-naar-minijack-adapter. Op dezelfde manier kunt u uw elektrische gitaar of synthesizer aansluiten op uw computer. Sommige meer geavanceerde geluidskaarten hebben naast de microfooningang ook een zogenaamde line-ingang (meestal blauw aangegeven). Als er een line-in is, is het raadzaam om de gitaar erin op te nemen om storende ruis te voorkomen.

Stap 4

Als alles klaar is, klikt u op de audio-opnameknop (rode cirkel) en vervolgens op "stop" wanneer de opname is voltooid. In sommige geluidseditors moet u uw hoofdgeluidskaart specificeren in de audio-instellingen voordat u begint met opnemen.

Stap 5

Wanneer u klaar bent met opnemen, slaat u uw bestand op als een.wav (geluidsbestand) of.mp3 (gecomprimeerd geluidsbestand). Als uw geluidseditor het bewerken van de geluidsgolf toestaat (meestal wordt deze weergegeven in grafische vorm), trim dan delen van het bestand die stilte of onnodige ruis bevatten.

Aanbevolen: