Geluid Van Laptop Naar Tv Weergeven

Inhoudsopgave:

Geluid Van Laptop Naar Tv Weergeven
Geluid Van Laptop Naar Tv Weergeven

Video: Geluid Van Laptop Naar Tv Weergeven

Video: Geluid Van Laptop Naar Tv Weergeven
Video: How to Fix HDMI Audio from Laptop to TV or Monitor 2024, April
Anonim

Sommige mobiele computers hebben relatief zwakke geluidssystemen. Voor comfortabel luisteren naar muziek wordt aanbevolen om laptops op externe apparaten aan te sluiten.

Geluid van laptop naar tv weergeven
Geluid van laptop naar tv weergeven

Het is nodig

  • - Jack-kabel - 2 RCA;
  • - HDMI-HDMI-kabel.

instructies:

Stap 1

Als je geen apart luidsprekersysteem hebt, gebruik je je tv om naar muziek te luisteren. De beschreven methode kan ook nuttig zijn om geluid samen met video over te brengen. Controleer de aanwezigheid van de Jack 3.5-poort op de tv-behuizing.

Stap 2

Koop een speciale kabel met Jack 3.5-connectoren aan beide uiteinden. U kunt ook een Jack - 2 RCA-adapter gebruiken. Sluit de audio-uitgang van je mobiele computer aan op de geselecteerde poorten van je tv.

Stap 3

Schakel beide apparaten in. Open na het laden van het besturingssysteem het programma dat is ontworpen om de geluidskaart te configureren. Zorg ervoor dat de poort die u gebruikt actief is. Pas het dienovereenkomstig aan. Selecteer het luidsprekertype "Front Speakers".

Stap 4

Zoek in het tv-menu het item "Geluidsbron". Selecteer de poort waarmee u verbinding hebt gemaakt met de mobiele computer. Open de audiospeler en start een willekeurig nummer. Pas de equalizer aan.

Stap 5

Je kunt ook geluid van een laptop naar een tv overbrengen via het HDMI-kanaal. Koop een kabel met de aangegeven poort aan beide uiteinden. Gebruik het om uw mobiele computer op uw tv aan te sluiten.

Stap 6

Selecteer in de tv-instellingen deze poort als de hoofdontvanger van het audiosignaal. Open op uw mobiele computer het Configuratiescherm en ga naar het menu Hardware en geluiden.

Stap 7

Klik op de link "Audioapparaten beheren". In het menu "Afspelen" moet het item "Luidsprekers" actief zijn. Klik op het tweede beschikbare pictogram - HDMI-uitgang. Klik op de knop Eigenschappen. Activeer het item "Dit apparaat gebruiken".

Stap 8

Keer terug naar het vorige menu en klik op de knop "Standaard". Start de audiotrack en controleer de signaalkwaliteit. Het is belangrijk op te merken dat het HDMI-kanaal een digitaal signaal van hoge kwaliteit kan overbrengen. Als u een goed luidsprekersysteem op uw tv hebt aangesloten, gebruikt u dit kanaal om geluid uit te voeren vanaf uw mobiele pc.

Aanbevolen: