Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen

Inhoudsopgave:

Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen
Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen

Video: Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen

Video: Geluid Van Hoge Kwaliteit Opnemen
Video: Filmmaking 101 - How to Record High Quality Audio on a Budget 2024, Mei
Anonim

Geluid van hoge kwaliteit opnemen op een computer met een normale configuratie werkt niet. Schaf extra apparatuur aan als u wilt dat de geluidskwaliteit minstens zo dicht bij uw wensen komt.

Geluid van hoge kwaliteit opnemen
Geluid van hoge kwaliteit opnemen

Het is nodig

  • - microfoon;
  • - geluidskaart;
  • - Mixer;
  • - dictafoon;
  • - een programma voor het opnemen van geluid.

instructies:

Stap 1

Als je een Windows-besturingssysteem op je computer hebt geïnstalleerd, gebruik dan de volgende programma's om geluid op te nemen: Cubase, Frooty Loops, Ableton, of wat je maar handig vindt om te gebruiken. Zorg ervoor dat u de compatibiliteit met uw besturingssysteem controleert, omdat Windows Seven-programma's mogelijk niet langer geschikt zijn.

Stap 2

Als u geluid van hoge kwaliteit op uw computer wilt opnemen, heeft u mogelijk een professionele geluidskaart nodig. Als je een ingebouwde of gewone audio-adapter hebt, zal het opnemen waarschijnlijk veel fouten bevatten, ondanks de geïnstalleerde software. Als u door de keuze van een geluidskaart moet navigeren, gebruik dan de volgende informatie:

Stap 3

Zorg ervoor dat de ruimte waarin u geluid gaat opnemen een goede geluidsabsorptie heeft. Er mogen geen vreemde geluiden zijn, dus gebruik de stilst mogelijke apparatuur. Gebruik verschillende ruisonderdrukkingsfilters die u op internet kunt vinden in uw opname.

Stap 4

Verwacht geen geweldige resultaten van geluidsopname zonder een speciale mixer te gebruiken - in ieder geval zal het bestand van gemiddelde kwaliteit zijn, zelfs als aan de voorwaarde van de volledige afwezigheid van vreemde geluiden is voldaan. Voor opnemen heb je naast een geluidskaart ook een goede microfoon nodig. Houd er rekening mee dat zonder gebruik van een mengpaneel de geluidsopname niet duidelijk zal werken, omdat de geluidskaart het signaal dat van de microfoon wordt ontvangen niet zo sterk kan versterken.

Stap 5

Koop indien mogelijk een mengpaneel en neem ermee op. Om geluiden van goede kwaliteit op te nemen, kunt u ook voicerecorders met een goede geluidsgevoeligheid gebruiken.

Aanbevolen: