Hoe Plasma Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Plasma Te Controleren?
Hoe Plasma Te Controleren?

Video: Hoe Plasma Te Controleren?

Video: Hoe Plasma Te Controleren?
Video: Preparing Platelet-Poor Plasma for Coagulation Testing 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn plasmaschermen en plasma-tv's niet alleen in elk huis te vinden, maar ook in dorpsclubs. Helaas werken ze niet allemaal zoals vermeld in het paspoort. De reden is simpel: niet-naleving van de basisregels voor inspectie bij het kopen. Ondertussen is het gemakkelijk om het "plasma" voor en zelfs tijdens de aankoop te controleren.

Hoe plasma te controleren?
Hoe plasma te controleren?

instructies:

Stap 1

Een gewone consument noemt zowel plasmapanelen als plasma-tv's vaak gewoon "plasma", ondanks de enorme verschillen tussen deze twee apparaten. Als je het plasma dat je net hebt gekocht hebt aangezet, maar je ziet het beeld niet, hoort geen geluid, of je kunt de antenne-aansluiting helemaal niet vinden, dan heb je misschien niet gekocht wat je wilde. Plasma-tv is een apparaat dat is uitgerust met luidsprekers, een tv-tuner en alles wat tv-kijkers gewend zijn te zien in hun praatboxen. Een plasmascherm is in wezen een afzonderlijke monitor die dezelfde taken uitvoert als een pc-monitor. De eerste stap bij het testen van "plasma" is altijd het definiëren van concepten.

Stap 2

Als u nog geen "plasma" heeft gekocht, bedenk dan hoe u deze naar het appartement kunt vervoeren. Als de levering door een winkel wordt uitgevoerd, is het logisch om een dringende levering te organiseren of zelfs zelf te doen - er zijn vaak gevallen waarin in plaats van een werkend apparaat een defect model van een vergelijkbaar merk naar het adres wordt gebracht van het warenhuis.

Stap 3

Het is niet aan te raden om het nieuw geleverde apparaat direct op de voeding aan te sluiten als de temperatuur buiten het raam onder nul is. Door het temperatuurverschil vormt zich condens in de "plasma"-behuizing, wat kan leiden tot uitval van het hele systeem.

Stap 4

Controleer de geleverde doos met het gekochte apparaat op mechanische schade en integriteit van de verpakking. Bij aanwezigheid van gescheurde gaten, gekreukte hoeken of gekleurd karton, heeft de koper het recht om het betaalde product te weigeren en te eisen dat het wordt vervangen.

Stap 5

Het is noodzakelijk om het uitgepakte apparaat te controleren voordat u de akte van acceptatie van de goederen ondertekent. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de verkoopassistent van tevoren te waarschuwen voor de noodzaak om de koerier ongeveer dertig tot veertig minuten te vertragen. De eerste stap van de thuisanalyse van het "plasma" na het uitpakken is het controleren op de aanwezigheid van alle benodigde documentatie: gebruiksaanwijzing, garantiekaart, apparaatpaspoort, kassabon met daarop alle winkelgegevens. Daarna volgt een vergelijking van de in het paspoort van de goederen aangegeven markering met de op het apparaat zelf aangegeven gegevens.

Stap 6

Controleer de volledigheid van de goederen in overeenstemming met de beschrijving of zelfs een met de hand getekend diagram dat beschikbaar is bij elk paspoort van het apparaat. Daarna is het noodzakelijk om het oppervlak van de beeldbuis visueel te controleren op duidelijke onregelmatigheden of scheuren.

Stap 7

Als alles qua uiterlijk voldoet aan de normen, kun je het apparaat aansluiten op het netwerk. Daarna moet de gebruiksduur worden gecontroleerd in het servicemenu van het apparaat in overeenstemming met de gebruikershandleiding. De hulpbron van een modern plasmapaneel is bijvoorbeeld 60.000 bedrijfsuren. De bedrijfstijd van het verkochte apparaat mag niet langer zijn dan twee tot drie uur.

Stap 8

Ten slotte is een plasmapaneel of plasma-tv een mozaïek van minuscule pixels. Het is noodzakelijk om de prestaties van elk van hen visueel te controleren door een werkend apparaat te onderzoeken met een afbeelding in één kleur op het scherm. Als er geen enkele "gebroken" pixel tussen de pixels is, kunt u veilig de factuur van de winkel ondertekenen en de koerier laten gaan.

Aanbevolen: