Een Telefoon Repareren Die In Het Water Is Gevallen

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Repareren Die In Het Water Is Gevallen
Een Telefoon Repareren Die In Het Water Is Gevallen

Video: Een Telefoon Repareren Die In Het Water Is Gevallen

Video: Een Telefoon Repareren Die In Het Water Is Gevallen
Video: What to Do If You Drop Your Phone In Water | How to Save a Wet Cell Phone 2024, April
Anonim

Raak niet in paniek als uw mobiele telefoon in het water valt. In de overgrote meerderheid van de gevallen kan zo'n "verdronken man" weer aan het werk worden gezet. Het belangrijkste is om hem snel "eerste hulp" te geven, en dan kun je langzaam zijn verdere herstel uitvoeren.

Een telefoon repareren die in het water is gevallen
Een telefoon repareren die in het water is gevallen

Het is nodig

  • - gedistilleerd water;
  • - alcoholische dranken;
  • - bad;
  • - een set schroevendraaiers voor het repareren van telefoons;
  • - pluisvrije stof;
  • - een potje voor kleine onderdelen.

instructies:

Stap 1

"Eerste hulp" voor een telefoon die in het water is gevallen, is hem uit het water te trekken en de batterij te verwijderen. Het moet zo snel mogelijk worden verwijderd, zodat de geleiders op de printplaat niet worden beschadigd door galvanische corrosie. Vooral onhandig in deze zin zijn apparaten die gereedschap nodig hebben om de batterij te verwijderen, bijvoorbeeld de Nokia N8. Als u geen geschikte schroevendraaier bij u heeft, moet u zich naar de dichtstbijzijnde werkplaats haasten om "het leven" van de telefoon te redden.

Stap 2

Alle verdere bewerkingen om het apparaat te herstellen, moeten zonder haast worden uitgevoerd, omdat het mogelijk is om het met één onzorgvuldige beweging uit te schakelen. Probeer het apparaat nooit uit elkaar te halen met een gewone sleuf- of kruiskopschroevendraaier. U bederft dus alleen de sleuven op de schroeven, waarna het uiterst moeilijk zal zijn om ze los te draaien.

Stap 3

Om een set schroevendraaiers te kopen die speciaal zijn ontworpen voor het openen van telefoons, moet u naar een winkel gaan die telefoononderdelen verkoopt. Soms worden dergelijke sets er vijf tot tien keer goedkoper in verkocht dan op de markten.

Stap 4

Haal je telefoon langzaam uit elkaar en onthoud de locatie van de schroeven en de volgorde van demontage. Als het een vouw- of schuifstructuur heeft, is het beter om een demontagehandleiding op internet te vinden om niet willekeurig te handelen. Plaats schroeven en alle kleine onderdelen in een pot.

Stap 5

Na het demonteren van de telefoon, alle onderdelen, behalve de batterij (het is beter om deze onmiddellijk door een nieuwe te vervangen) en het display, spoel grondig met gedestilleerd water. Voer dezelfde handeling uit met de simkaart.

Stap 6

Droog de onderdelen na het spoelen volledig af. Gebruik hiervoor geen haardroger of luchtverhitter - het bord kan kromtrekken en volledig falen. U kunt een verwarmingsradiator gebruiken en de onderdelen ervan isoleren met een dik boek om de droogtemperatuur te verlagen. Neem maatregelen om te voorkomen dat het boek en de onderdelen op de grond vallen. Het duurt enkele dagen om ze te drogen. Dompel ze vervolgens (ook exclusief batterij en display) onder in een bad met alcohol en laat ze daar enkele uren weken.

Stap 7

Reinig het bord en alle delen van alcohol grondig met een pluisvrije doek. Droog ze opnieuw, dit keer zonder alcohol. Hiervoor is helemaal geen warmtebron nodig en het kost veel minder tijd - enkele uren.

Stap 8

Zet de telefoon in de omgekeerde volgorde van demontage in elkaar, plaats de simkaart en de batterij en probeer hem vervolgens aan te zetten. Als deze bewerking is geslaagd, is het herstel voltooid.

Stap 9

Maak onmiddellijk nadat de telefoon werkt een back-up van alle gegevens die erin zijn opgeslagen voor het geval deze plotseling uitvalt.

Aanbevolen: