Wat Is Een Kaartlezer En Waarvoor Dient Hij?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Kaartlezer En Waarvoor Dient Hij?
Wat Is Een Kaartlezer En Waarvoor Dient Hij?

Video: Wat Is Een Kaartlezer En Waarvoor Dient Hij?

Video: Wat Is Een Kaartlezer En Waarvoor Dient Hij?
Video: Card Reader Kya Hota Hai | What Is Card Reader - Card Reader Se Kya Hota Hai 2024, April
Anonim

Een kaartlezer is een gadget dat is ontworpen om gemakkelijk informatie van digitale apparaten te lezen. Om hem op een computer aan te sluiten, hoeft u alleen maar de gewenste geheugenkaart in de kaartlezer te steken.

Wat is een kaartlezer en waarvoor dient hij?
Wat is een kaartlezer en waarvoor dient hij?

Waarom heb je een kaartlezer nodig?

De kaartlezer is een multi-adapter die is ontworpen voor het lezen van gegevens van geheugenkaarten. Geheugenkaarten worden gebruikt in mobiele telefoons, camera's, PDA's en andere apparaten. De vraag rijst meteen waarom deze kaartlezer nodig is, als de informatie ook uitgelezen kan worden met een USB-kabel, die standaard op alle apparaten zit. Maar kaartlezers hebben hun voordelen.

Bij gegevensoverdracht via een kaartlezer zal de leessnelheid van de informatie minimaal 6 Mb/s zijn. En gegevensoverdracht via een USB-kabel gebeurt meestal met een snelheid van ongeveer 300 Kb / s. Dat wil zeggen, de snelheid van het lezen van bestanden via een kaartlezer is 20 keer sneller dan via een kabel.

Het tweede voordeel is het gemak en de bruikbaarheid van de kaartlezer. Meestal moet u bij het aansluiten van verschillende apparaten via een USB-kabel ook stuurprogramma's of extra programma's installeren zodat de computer ze kan herkennen. Dit is niet altijd handig, vooral als de gebruiker meerdere werkcomputers en veel digitale apparaten heeft. Bij het aansluiten van een kaartlezer treden dergelijke problemen niet op en worden de geplaatste geheugenkaarten weergegeven als afzonderlijke verwisselbare schijven.

Bovendien heeft het aansluiten van een apparaat (zoals een telefoon of camera) via een USB-kabel een negatief effect op de batterij en verkort de levensduur. Bij gebruik van een kaartlezer is dit probleem niet aanwezig, omdat in dit geval alleen de geheugenkaart van het apparaat wordt gebruikt.

Bij het kiezen van een kaartlezer moet je ook letten op het aantal ondersteunde geheugentypes. Hoe meer verschillende geheugenkaarten een apparaat kan ondersteunen, hoe lager de gegevensoverdrachtsnelheid en hoe hoger de prijs. Daarom moet u kaartlezers verstandig kiezen.

Wat voor kaartlezers zijn er?

Afhankelijk van de aansluitmethode zijn kaartlezers verdeeld in 2 groepen: extern en intern. De interne kaartlezer is handig voor pc-gebruikers, omdat deze in de systeemeenheid wordt geplaatst op de plaats die is gereserveerd voor de schijf. Het wordt ook wel een ingebouwde kaartlezer genoemd. Aangezien het problematisch zal zijn om zo'n apparaat mee te nemen (u moet het constant in de systeemeenheid aansluiten en loskoppelen), is het beter om een interne kaartlezer op uw thuiscomputer te gebruiken.

Externe kaartlezers worden nu als populair beschouwd. Dit toestel is al compacter en sluit je aan op een computer (of laptop) via een USB-kabel. Qua formaat is hij vergelijkbaar met een gewone flashdrive, waardoor je hem zelfs in je broekzak mee kunt nemen.

Aanbevolen: