Hoe U De Pixels Van Uw Tv Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Pixels Van Uw Tv Kunt Controleren
Hoe U De Pixels Van Uw Tv Kunt Controleren

Video: Hoe U De Pixels Van Uw Tv Kunt Controleren

Video: Hoe U De Pixels Van Uw Tv Kunt Controleren
Video: How to find out at any given time what Resolution your SAMSUNG ks8000 source is running Tutorial 2024, Mei
Anonim

Niet iedereen gebruikt graag een tv of monitor met dode pixels. Om misverstanden te voorkomen, moet het aantal van dergelijke punten worden gecontroleerd voordat het apparaat wordt gekocht.

Hoe u de pixels van uw tv kunt controleren
Hoe u de pixels van uw tv kunt controleren

instructies:

Stap 1

Het vinden van dode pixels in een bewegend beeld is buitengewoon moeilijk. Vraag de verkoper om een signaalbron op uw tv of monitor aan te sluiten waarmee u continue lichtvelden van verschillende kleuren en helderheid op het scherm kunt weergeven. Dit kan bijvoorbeeld een computer, digitale camera of dvd-speler zijn met een set bijbehorende grafische bestanden. Een tv-testkaart werkt niet - u hebt effen effen velden nodig.

Stap 2

Controleer CRT TV of monitor alleen met een effen witte achtergrond (of blauw, als deze de functie heeft om een dergelijke achtergrond weer te geven wanneer er geen signaal is). Hij zou helemaal geen dode pixels moeten hebben. Als ze aanwezig zijn, is dit het gevolg van het doorbranden van de fosfor als gevolg van het stilvallen van de sweep. Dit kan maar één ding betekenen: het apparaat is mislukt en vervolgens gerepareerd. Weiger het te kopen, of vraag de verkoper om u er een aanzienlijke korting op te geven.

Stap 3

Op het scherm van een lcd-tv of monitor kunnen gebroken stippen permanent zwart zijn of permanent oplichten in een of andere kleur. Dat is de reden waarom, wanneer u een dergelijk apparaat controleert, er achtereenvolgens effen witte velden van verschillende kleuren op worden weergegeven. Sommige dode pixels zullen opgaan in sommige velden en duidelijk te onderscheiden zijn op andere.

Stap 4

Vermenigvuldig de horizontale resolutie van de matrix met de verticale en u ziet het totale aantal punten op de monitor. Deel het aantal gedetecteerde dode pixels door het totale aantal miljoen dots op de monitor.

Stap 5

Kijk in de handleiding van het apparaat voor informatie over zijn klasse volgens de ISO13406-2 norm. Indien niet gespecificeerd, wordt meestal aangenomen dat de tv of monitor van klasse II is.

Stap 6

Weiger een tv of monitor te kopen, of eis een flinke korting op als je meer vindt:

- nul dode pixels van welke aard dan ook - voor een klasse I-apparaat;

- twee permanent witte, of twee permanent zwarte, of vijf permanent gekleurde gebroken pixels - voor een klasse II-apparaat;

- vijf permanent witte, of vijftien permanent zwarte, of vijftig permanent gekleurde gebroken pixels - voor een klasse III-apparaat;

- vijftig permanent wit, of honderdvijftig permanent zwart, of vijfhonderd permanent gekleurde dode pixels - voor een klasse IV-apparaat.

Aanbevolen: