Hoe Te Controleren Op Dode Pixels Op Uw Monitor

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Op Dode Pixels Op Uw Monitor
Hoe Te Controleren Op Dode Pixels Op Uw Monitor

Video: Hoe Te Controleren Op Dode Pixels Op Uw Monitor

Video: Hoe Te Controleren Op Dode Pixels Op Uw Monitor
Video: Test Backlight Bleed, IPS Glow & Dead Pixels for Laptops and Monitors 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne televisies, computermonitoren en camera's worden gemaakt op basis van matrixschermen. Ze bestaan uit een enorm aantal identieke cellen, die pixels worden genoemd. Het is naar deze cellen dat het digitale signaal wordt uitgevoerd, dat wordt omgezet in een specifiek kleurenbeeld.

Hoe te controleren op dode pixels op uw monitor
Hoe te controleren op dode pixels op uw monitor

Essentie van de vraag

Gebroken of beschadigde pixels zijn de gemeenschappelijke noemer voor een defect in elk elektronisch digitaal apparaat dat een afbeelding reproduceert en is ontworpen op basis van een pixelmatrix. Dit defect ziet eruit als een statische, onveranderlijke toestand van het uitgangssignaal tegelijkertijd op één, twee of meer pixels. Simpel gezegd, als een compleet gebrek aan gloed in een bepaald gebied.

Controleren op dode pixels op uw monitor is een fluitje van een cent

De internationaal geaccepteerde ISO 13406-2-norm reguleert vier kwaliteitsklassen van computermonitoren in termen van het maximale aantal dode pixels. Bedrijven die monitoren verkopen, definiëren ook een bepaalde limiet, die in de meeste gevallen overeenkomt met een van de vier klassen. Computermonitoren, waarvan de matrix een aantal dode pixels bevat die de norm overschrijden, worden als defect beschouwd.

Om de dode pixels van de monitor te controleren, hoeft u alleen maar het beeld zorgvuldig te onderzoeken. In dit geval kunt u proberen de effen zwarte vulling te wijzigen in andere tinten. Als je meerdere "punten" van een kleur kunt onderscheiden die afwijkt van de vulling, dan zijn er dode pixels in de matrix van deze monitor.

Je hebt geen speciale kennis nodig om dode pixels op een tv te controleren

Televisies met grote plasma- en lcd-schermen maken al lang deel uit van ons dagelijks leven. Helaas kunnen ze ook defecte pixels in hun matrix hebben. Om de dode pixels van de tv te controleren, kunt u speciale diagnoseprogramma's gebruiken. Ze analyseren de matrix en informeren de eigenaar van de tv over de defecten.

Als u niet in de gelegenheid bent om de hulp van computerprogramma's in te roepen, is er maar één optie. U moet het hele gebied van het scherm zorgvuldig onderzoeken en zorgvuldig in elke vierkante centimeter kijken. Het zal gemakkelijker zijn om defecten te identificeren als u tegelijkertijd de transmissiekanalen begint te veranderen en veranderingen in het kleurengamma van het scherm in de gaten houdt. Gebroken pixels worden weergegeven als zwarte stippen die niet van kleur veranderen.

Aanbevolen: