Hoe U De Afstandsbediening Van Uw Tv Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Afstandsbediening Van Uw Tv Kunt Controleren
Hoe U De Afstandsbediening Van Uw Tv Kunt Controleren

Video: Hoe U De Afstandsbediening Van Uw Tv Kunt Controleren

Video: Hoe U De Afstandsbediening Van Uw Tv Kunt Controleren
Video: How to Use your Phone as TV Remote Control (Easy) 2024, Mei
Anonim

Afstandsbedieningen zijn om verschillende redenen uitgeschakeld: vervuiling van contacten, schade aan de resonator, LED. Een succesvolle reparatie van het bedieningspaneel is alleen mogelijk als de locatie van de storing correct is bepaald.

Hoe u de afstandsbediening van uw tv kunt controleren
Hoe u de afstandsbediening van uw tv kunt controleren

instructies:

Stap 1

Neem een mobiele telefoon met camerafunctie. Schakel de juiste modus erin in en richt vervolgens de LED van de afstandsbediening op de cameralens. Druk om de beurt op alle toetsen erop.

Stap 2

De flitsen van de infrarood-LED van de afstandsbediening worden niet waargenomen door het menselijk oog, maar worden gedetecteerd door de camera van de telefoon. Als blijkt dat de LED knippert wanneer u op sommige toetsen drukt, maar niet reageert op het indrukken van andere, zoek dan naar een storing in het toetsenbord. Chaotisch langzaam in- en uitschakelen van de diode zonder te reageren op het indrukken van een toets duidt op een storing van de resonator. Ten slotte kan de volledige afwezigheid van luminescentie te wijten zijn aan een storing van zowel de resonator als de batterijen of LED.

Stap 3

In het laatste geval moet u, voordat u de afstandsbediening opent en repareert, de batterijen erin vervangen, de polariteit in acht nemen en het apparaat opnieuw controleren. Het kan zijn dat het daarna niet meer hoeft te worden gerepareerd. Als blijkt dat de reden niet in de batterijen zit, verwijder deze dan en demonteer vervolgens de afstandsbediening. Als het toetsenbord niet goed werkt, maakt u het schoon door alle onderdelen van het apparaat, behalve de batterijen, in een kom met water met een beetje afwasmiddel te plaatsen. Nadat ze daar ongeveer twee uur zijn bewaard, verwijdert u ze en droogt u ze nog een paar uur bij kamertemperatuur. Probeer het proces niet te versnellen met een föhn - hierdoor zal het bord kromtrekken en uiteindelijk falen.

Stap 4

Zet de afstandsbediening weer in elkaar, plaats de batterijen en controleer. Als daarna niet alle toetsen werken, is de reden de uitputting van de geleidende laag op de contactvlakken van de rubberen pushers. Het herstellen ervan is lastig.

Stap 5

Als de LED of resonator defect is, soldeer deze dan uit. Houd er rekening mee dat de LED een gepolariseerd element is, dus schets voor het solderen welke pin waar is gesoldeerd. Merk ook op dat resonatoren schokgevoelig zijn en daarom veel vaker falen dan LED's. Neem het defecte onderdeel mee naar de winkel voor elektronische componenten, waar u het aan de verkoper laat zien - hij zal een ander onderdeel selecteren dat overeenkomt met de parameters. Vergeet niet te zeggen dat je een infrarood-LED nodig hebt en een resonator op exact dezelfde frequentie als die van het monster.

Stap 6

Monteer na het solderen van een nieuwe diode of resonator de afstandsbediening en controleer deze nogmaals met de telefoon. Probeer het dan eens uit met je tv. Het komt zelden voor dat de afstandsbediening die feilloos infrarood flitsen genereert als je op de toetsen drukt niet duidelijk werkt met de tv. Dit betekent dat de laatste een defecte fotodetector heeft of dat er zich vuil heeft opgehoopt tussen de fotodetector en het raam in het voorpaneel. De TV mag alleen worden gereinigd en gerepareerd door gekwalificeerd personeel, aangezien deze hoogspanningscircuits bevat.

Aanbevolen: