Hoe De Anode In Een Boiler Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Anode In Een Boiler Te Vervangen?
Hoe De Anode In Een Boiler Te Vervangen?

Video: Hoe De Anode In Een Boiler Te Vervangen?

Video: Hoe De Anode In Een Boiler Te Vervangen?
Video: How to Replace a Water Heater Anode Rod 2024, Mei
Anonim

De magnesiumanode die in een elektrische boiler is geïnstalleerd, is ontworpen om de corrosieve processen die plaatsvinden in de interne tank van de ketel te neutraliseren, wat op zijn beurt de bedrijfstijd verlengt. Tijdens het neutraliseren van corrosie wordt de magnesiumanode echter verbruikt, dus deze moet na verloop van tijd worden vervangen door een nieuwe.

Hoe de anode in een boiler te vervangen?
Hoe de anode in een boiler te vervangen?

Noodzakelijk

  • - slang;
  • - capaciteit;
  • - sleutels;
  • - anode;
  • - mes;
  • - chemisch reinigingsmiddel.

instructies:

Stap 1

Schakel de ketel spanningsloos, verwijder vervolgens het deksel aan de onderkant van de kachel en koppel de draden los. Zorg ervoor dat u de watertoevoer naar het appartement afsluit.

Stap 2

Tap vervolgens het water uit de watertank af: plaats hiervoor een slang op de afvoerklep waarvan de diameter moet overeenkomen met de diameter van de klep. Laat het andere uiteinde van de slang in het bad of toilet zakken. Open de kraan en de koudwaterleiding (het duurt ongeveer een half uur om het water af te tappen).

Stap 3

Het elektrische gedeelte van de ketel bevindt zich aan de onderkant van de ketel. Plaats een bak of een andere bak onder de boiler en draai de bouten aan de onderkant van de boiler los (in de regel zijn het er zes). Wees niet ontmoedigd als het niet mogelijk is om de bouten meteen los te draaien: meerdere pogingen en je zult het resultaat bereiken.

Stap 4

Verwijder de boiler, draai hem voor het gemak om en demonteer het verwarmingselement. Om het verwarmingselement te verwijderen, pakt u het elektrische gedeelte van de ketel vast en trekt u het uit de tank. Pas op dat u de rubberen pakking niet beschadigt.

Stap 5

Anode bevindt zich naast het verwarmingselement. Als de magnesiumanode wordt vernietigd, mag er alleen een pin op zijn plaats blijven. Zoek de oude anode of wat er nog van over is en schroef hem los.

Stap 6

Schroef het schoongemaakte verwarmingselement erin en plaats er een nieuwe anode naast. Monteer vervolgens de elektrische boiler. Besteed tegelijkertijd speciale aandacht aan de integriteit van het leggen van het verwarmingselement en de isolatie van elektrische elementen.

Aanbevolen: